Audi AUDI A6 LAKEQ1QA5: Terugkerende trillende remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: AKE, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 132

Inmiddels al 2x schijven voor laten afdraaien en alle rubbers van de voorwielophanging vervangen. Eerste 1000km na schijfrem afdraaien gaat goed, maar dan komt de trilling bij remmen weer terug alsof de remschijven krom worden/zijn. Mijn meisie rijdt veruit de meeste km's en die rijdt heel rustig. Doet zich voor bij zomer- en wintervelgen. Zowel bij langszaam rijden als bij een snelwegafrit.

Vanwege de automaat houd je bij een stoplicht de rem er op. Heeft dat, vanwege verschil in warmte-afvoer/afkoeling, zoveel invloed dat remschijven daar zo snel weer krom van worden?

Wat is hier het voor de hand liggende stappenplan?
- Schijven en blokken vervangen? Nog specifieke originele blokken?
- Flens waarop het wiel gemonteerd wordt vervangen? Heb me laten vertellen dat door corrosie onbalans kan ontstaan.
- ...

Iemand suggesties heeft of het probleem herkent?

Alvast dank voor het meedenken.

veerbol

Geplaatst door veerbol (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Schijven zou ik vervangen.Waarschijnlijk kan je ze niet nog een keer afdraaien.Flensen moet je altijd schoon maken.Wellicht met schuurpapier of staalborstel. Je hoeft ze niet direct te vervangen.Nu wat het trillen betreft.Als je alles dat speling kan hebben hebt uitgesloten zoals draagarmen fusee/stuurkogels taatslagers banden e.d. dan kan het rempedaal vasthouden bij b.v. een stoplicht de oorzaak zijn.Een simpele natuurwet.Bij toename van de massa treed er verschil op.Een minimaal verschil kan dat trillen veroorzaken.Bij de ene auto merk je dit wel en bij de ander niet. Ik zet hem altijd in neutraal als de auto stil staat.Voorts wil ik nog opmerken dat bij 2x afgedraaide schijven het verschil groter is.Dus nieuwe schijven is wel van belang.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

En uitgetrild.
Ferry

veerbol (0), 5 jaar geleden

[quote=ferdinand]En uitgetrild.[/quote]

Zoektocht moet nog beginnen. Duurt nog wel een aantal weken.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ik ben toch nieuwsgierig wat de zoektocht inhoud.Schijven kan je bij de dealer en op Internet zo bestellen.Vandaag besteld ,morgen in huis. En bij een klein beetje handigheid zo gemonteerd.
Ferry

veerbol (0), 4 jaar geleden

Inmiddels nieuwe schijven geplaatst. Bij toeval een setje gloednieuwe nieuwe SEAT-velgen met nieuwe banden er op gezet. Trillen komt langzaam weer terug.

Nu heb ik me laten vertellen dat het de flenzen kunnen zijn. Als daar een licht afwijking in zit ( 19 jaar oud en 390000km) en daar monteer je rechte schijven op en de boel wordt warm en koelt weer af, dan gaan je schijven uiteindelijk de afwijking overnemen.

Zoektocht duurt dus voort...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.