Audi A4 1995: thermostaat vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800

Hallo
Ik ben van plan binnenkort de thermostaat te vervangen , van mijn a4 1.8 20v 1995.
Ik weet hem inmiddels te zitten maar nu nog een manier om er bij te komen.
De een zegt dat de dynamo verwijdert moet worden om er bij te kunnen, maar dan lijkt het mij nog onmogelijk om de achterste bouten te kunnen bereiken .(moet het spruitstuk verwijderd worden)?
Ook heb ik gehoord dat het via de onderkant kan d.m.v. het verwijderen van de bodemplaat .
m.a.w. heeft iemand een duidelijke uitleg omtrent het vervangen van de thermostaat van mijn audi?
Dan hoor ik het graag M.V.G. Erwin..

erwin2928

Geplaatst door erwin2928 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Hey Erwin,

Ik weet niet hoe het bij een benzinemotor juist zit maar bij een TDi kan je door de bodemplaat te verwijderen zo bij de thermostaat.

Succes
Frederik

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de 1.8 20V moet je even de bodemplaat verwijderen, dan kun je de kunststof flensbocht waar de rubber slang onder op zit, van de waterpomp met 2 boutjes sleutel 10 loshalen. Je hebt wel even een 1/4" doppensetje met kniestuk nodig. Met monteren geld vast is vast, anders draai je de boel kapot. Zorg ook even dat je een nieuwe O-ring hebt voor afdichting. Kost geen moer en je hebt een hoop ergernis als ie lekt. De zaak kan dan n.l. weer uit elkaar.

G12 koelvloeistof toepassen (roze), zeker niet gaan mengen. Geeft verstopping. Systeem moet ontlucht worden door de rechterkachelslang in het schutbord terug te schuiven totdat het gaatje in de metalen buis vrijkomt. (er staat een symbooltje op de slang) Expansievat even losnemen en hoger dan dit ontluchtgat houden. Doe je dit niet dan werkt de kachel niet en krijg je geluiden achter het dashboard.

succes er mee

erwin2928 (0), 18 jaar geleden

dank voor jullie uitleg, ga binnenkort aan het sleutelen.
groeten erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.