Audi A4 1997: tikken van hydraulische klepstoters

Bouwjaar: 1997

Ik heb nieuwe hydraulische klepstoters gemonteerd,
maar die zijn niet van Audi dealer. Toen heb ik de olie ververst met nieuwe filter namelijk 0w40 kroonolie ingegooid. Het tikkende geluid is niet verholpen. Ik heb een nieuwe oliedrukmeter van midlock gekocht en heb ik de oliedruk gemeten. Oliedruk is bij stationair 4bar bij bedrijfs temperatuur. Bij gasgeven oplopende toerental komt de oliedruk tot 7.5 bar. Naar mijn weten moet de oliedruk genoeg zijn. De waarde van de oliedruk moet volgens ervaren monteur van volkswagen goed zijn.
ik heb toen daarna motorreiniger bij de olie toegevoegd en volgens gebruiksaanwijzing opgevolgd. Wat bedoeld is na 15 minuten draaien de olie weer afgetapt en weer nieuwe olie 0w40 gevuld. in die zin mischien of een kanaal verstopt is. het tikken is nog steeds niet verholpen maar hij tikt niet constant, het tikken komt terug en gaat weg. Nokkenas heb ik goed nageken op slijtage, die is goed.

Ik wil wel orginele hydraulische klepstoters monteren van audi dealer, maar ik ben bang dat het tikken niet weggaat. het tikken komt tog onder kleppendeksel vandaan.

weten jullie mischien waardoor dit komt en hebben jullie een tip om dit te verhelpen?

groeten asim

turbo11673

Geplaatst door turbo11673 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

leber59 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoeveel heeft de auto gedraaid

turbo11673 (0) PRO, 19 jaar geleden

het
is een G3 200.000km gelopen orgineel ik heb het nagevraagt
voor goede orde van 1de 2de eigenaar nu is derde eigenaar
vast bedankt asim

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Welk merk motorreiniger heb je gebruikt? Wij doen veel met Forte en die vertegenwoordigers komen altijd zelf langs als er een probleemgeval is en doen de reiniging net iets beter.Lijkt mij (omdat het af en toe weg is dat getik)inderdaad de hydraulische klepstoters en dat zou door vervuiling kunnen komen, al moet ik zeggen dat dat bij gas-auto's niet veel voorkomt.

Fred3343 (0), 19 jaar geleden

Kijk de vacuum pomp na!
Ik had precies het zelfde ook na vervanging van de klepstoters!

turbo11673 (0) PRO, 19 jaar geleden

nog bedankt voor jullie antwoord en advies maar deze auto is geen TDI maar 1.6 benzine deze auto heeft geen vacumpomp voor rem bekrachteger dus het kan niet daardoor komen misschien kan het tikken door het oliepomp komen maar de oliepomp levert goeie druk

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

oliepompen tikken niet......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.