Audi A6 Avant: toerental zakt niet egaal bij loslaten gas

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 v6 TDI

Bij snelheidverminderen gaat het toerental niet egaal naar beneden maar begint te schommelen. Dit is ook voelbaar. Bij optrekken geen probleem. En, indien bij snelheid verminderen het gaspedaal licht aangeraakt wordt stopt het schommelen. Stationar loopt motor goed. Automatische versnellingsbak schakelt prima. Wie weet wat dit kan zijn en wat de oplossing is? Alvast bedankt.

TBO

Geplaatst door TBO (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

de Dokter (0), 12 jaar geleden

Dus met het loslaten van het gaspedaal alleen dit probleem? en niet wanneer het gas rustig wordt losgelaten.
Is het een DSG bak?

TBO (0), 12 jaar geleden

Bij snelheidverminderen, afremmen op de motor, geeft het probleem. Het is inderdaad een dsg bak. als ik het gas bij het voordoen van t probleem licht indruk, of eigenlijk alleen maar aanraak, stopt de schommeling in toeren. Maar dan remt de wagen niet op de motor.

TBO (0), 12 jaar geleden

probleem is opgelost. bij uitlezen bleek dat brandstofdrukmeter foutmelding gaf. Auto was zonder diesel gevallen gaf verkoper aan. Rijdt nu weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.