Audi 80 2.0 Avant: Trillen bij het remmen

Bouwjaar: 1993

Ik zit nu al ruim een jaar met het zelfde probleem. De auto (215.000 km)trilt bij het remmen. Vooral op hogere snelheden maar ook bij een gangetje van 80 of zo. Het is vooral voelbaar in het stuur. Heb al nieuwe remschijven en blokken. Dan gaat het goed voor zo'n 1500km en dan komt het trillen weer terug. Daarna die nieuwe schijven weer af laten draaien, en wederom na zo'n 1500 km begint het stuur weer te trillen tijdens het remmen. De garage heeft zo'n 1.5 jaar geleden nieuwe rubbers in de "stuurstangen ??" geperst?? Daar hadden ze nogal wat moeite mee gehad. Kan het zijn dat daar iets mis gegaan is?

diys

Geplaatst door diys (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Kasper,
Zitten er originele schijfen en blokken op? het kan ook zijn dat het aan jou manier van rijden ligt ik bedoel hiermee als je voor een verkeerslicht staat te wachten en je houd je voet op de rem op de plaats waar de blokken dan tegen de schijven zitten koelt het meer af als de rest van de schijf en trekken ze telkens krom.
Dit is geen kritiek op jou eventuele rijstijl maar een mogenlijkheid waar misschien nog niet aan gedacht is.

Hans

diys (0), 20 jaar geleden

Hans,

De schijven en blokken zijn er door een vw/audi dealer opgezet.
Het enige dat ik kan bedenken, wat iets met je suggestie te maken heeft is de cruise control. Voor ieder tol poortje (rij veel in Frankrijk en Spanje) moet je weer op de rem, ipv de auto min of meer uit te laten rollen wat je normaal zou doen. Misschien is dat van invloed, maar ja hoe doet de rest dat dan? Verder is het een fijne auto, alleen die remmen eh.

Kasper

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Kasper,
Ik denk niet dat het van invloed is,wat ik suggereerde is eigenlijk alleen van toepassing met een hele pittige rijstijl.

Hans

diys (0), 20 jaar geleden

Hallo,

Draagarm rubbers, dat waren de rubbers die ze vervangen hebben. Ook rond die tijd is het trillen begonnen. Kan het een iets met het ander te maken hebben?

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is de auto al eens opnieuw uitgelijnd??

diys (0), 20 jaar geleden

Harry,
Ja dat hebben ze een half jaar geleden gedaan, m'n voorste banden begonne scheef af te slijten. Ik vind het zo jammer eh, want verder is die auto prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.