Audi A3: Trillingen/onbalans audi A3 8P

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Ik heb sinds kort een probleem met trillingen in mijn auto. Het is allemaal begonnen met de wissel van winter- naar zomerbanden. Ik heb toen band met velgen verwisseld en sindsdien zit er een onbalans in mijn auto. Er zijn al nieuwe banden opgekomen en alles is opnieuw gebalanceerd, ook zijn de velgen gecheckt of ze krom waren, wat niet het geval is.

Later heb ik per wiel gekeken of deze de trillingen veroorzaakte door het wiel te verwisselen voor een winterband en dan een stuk te gaan rijden. Bij geen van de 4 wielen was de trilling toen weg of minder.

Opvallend is dat de rugleuning van de bijrijdersstoel behoorlijk meetrilt, meestal een indicator dat er achter iets niet helemaal in orde is, maar tot op heden nog niets kunnen vinden. De trillingen zijn sterk aanwezig vanaf de snelheid 100 km per uur.

Wie o wie herkend dit probleem?

nhuiskes

Geplaatst door nhuiskes (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Is die trilling er ook nog als je bij die snelheid de koppeling intrapt?
Kan ook zijn dat er iets tussen de schijf en flens zit,roest ofzo.

nhuiskes (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Is die trilling er ook nog als je bij die snelheid de koppeling intrapt?
Kan ook zijn dat er iets tussen de schijf en flens zit,roest ofzo.[/quote]
Wanneer ik met die snelheid de koppeling intrap zijn dezelfde trillingen aanwezig, deze worden dan niet minder. Eigenlijk zijn de trillingen altijd wel aanwezig (wanneer ik aan de rugleuning van de stoel voel zijn de trillingen atijd aanwezig wanneer ik rijd), maar vanaf 100 km per uur worden deze ineens veel duidelijker merkbaar.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Hang er niet onder de auto een plastieke afdekplaat los? Kijk ook of de koelfan geen speling heeft,je gelooft het of niet,maar heb dit al wel eens gehad,het lager had speling en de fan gaat door de rijwind draaien,maar omdat lager speling had raakte de fan uit ballans en die zorgde voor een gigantische trilling in heel de wagen.

nhuiskes (0), 14 jaar geleden

Het trillen is begonnen nadat de velgen zijn gewisseld maar na het aanbrengen van nieuw banden was het trillen nog steeds aanwezig. Zelf zit ik te denken aan rubbers, lagers of onbalans in de aandrijflijn. Ik zal i.i.g. de vin is nakijken maar denk niet dat ik het probleem daar moet zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.