Audi S3: Uitlaatsysteem testen van een audi S3

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Beste Mensen,'

Ik zit met een vervelende probleem, ik heb een audi S3 uit 1999, vanaf de eerste dag is het geluid binnen de Auto onacceptabel. Het is iets in de uitlaatsysteem. einddemper en middendemper zijn vervangen, geluid is iets minder maar nog niet wat het moet zijn. De auto heeft al 3 garages bezocht en alle zeggen dat het goed is, alleen geluisterd hebben ze. Vandaag een ander S3 gereden en die is stil.

Wanneer ik alleen de gaspendaal aantik(ietsjes gas) en weer loslaat dan hoor je zo brom geluid, soort geluid dat een sportuitlaat maakt. De ander S3 doet dit niet. Kan dit een geluid veroorzaakt worden door de katalysator. Is er een soort testmiddel waarmee je gaten of lekkages kunt achterhalen. Ook lekkages in de spruitstuk wil ik testen.

De defect zit ergens vanaf de motor naar de middendemper.

Mocht iemand iets weten dan hoor ik het graag, wordt er gek van.

Bounci

Geplaatst door Bounci (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi S3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bob1332 (0), 17 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook met een BMW Touring 320I 1995 (133.000 km). Dealer, bmw specialisten, etc zeggen idd allemaal dat het zo hoort, terwijl ik zeker weet, dat de auto in het begin stiller was dan op dit moment. Ik verdenk persoonlijk ook de katalysator (en middendemper, is geintegreerd). Om het uit te proberen zou je gewoon moeten vervangen, maar ja kost wel € 1.200,00 terwijl iedereen beweert dat het hier niet aan ligt, is dus een risico. Op zich vindt ik het ook niet logisch, dat iedereen zegt dat de kat niet de boosdoender is, bij mij zit nog de originele eronder!! Ik bedoel elk onderdeel slijt toch of er kan iets los raken binnenin (ook middendemper).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S3 of stel zelf een nieuwe vraag.