Audi A3: vacuum in tank en slecht lopen van de motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

ik heb al enige tijd last van onregelmatig lopen van de motor en zelfs afslaan, ook in vermogen loopt deze soms spontaan terug,vooral als ik effe een stuk pittig heb gereden komt dit vaak voor. als ik de tankdop dan open hoor ik een zuigend geluid. ik heb ook het idee dat er iets los in de tank ligt, een bonkend geluid hoor ik als ik de auto parkeer . in de tank zit nu nog ongeveer 15 liter, maar ik heb het verschijnsel ook gehad met een volle tank. wie weet raad

vanderhaag

Geplaatst door vanderhaag (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zuigend geluid is waarschijnlijk de klep van het koolstoffilter die open blijft staan. Deze klep zit op de luchtfilterbak in een rubber beugeltje. Slang even afknijpen als het zuigen dan over is weet je genoeg. Klep uitbouwen en checken. In elektrisch onbekrachtigde toestand moet ie potdicht zijn.

Waarschijnlijk zitten er ook storingen in het systeem. Na het checken van de klep is het raadzaam het systeem uit te lezen en de storingen te resetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.