Audi A3: Valt uit tijdens het rijden en wil niet meer starten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi BLS

Goedemiddag,

heb het volgende probleem inmiddels al twee maanden en wordt zo langzamerhand een beetje gek.

mijn auto valt uit en wil vervolgens niet meer starten, ik de wegenwacht gebeld en die kreeg de auto weer aan de praat door wat remreiniger in de luchtinlaat te spuiten. motor liep vervolgens weer prima en kon gelukkig naar huis rijden. ik merkte wel tijdens het accelereren dat de auto af en toe een dip heeft alsof de motor een even geen brandstof kreeg. volgende dag hetzelfde probleem, wegenwacht truckje toegepast en naar de garage gereden. die hebben de auto uitgelezen en niets kunnen vinden. vervolgens is de garage begonnen met het vervangen van onderdelen zonder resultaat. ik ben inmiddels radeloos en hoop dat iemand hier het probleem herkent. zie hieronder de werkzaamheden die zijn uitgevoerd (zonder resultaat)

-brandstoffilter vervangen
-brandstofpomp in de tank vervangen
-krukassensor vervangen
-Tandempomp/vacuümpomp vervangen
-alle slangen nagelopen
-ecu opgestuurd naar specialist (deze was in orde)
-alle 4 de pompverstuivers laten testen en reviseren
-complete kabelboom van ecu naar de motor laten vervangen.

het vreemde vind ik nog altijd de als de motor gestart is de hij gewoon perfect loopt, pas na een aantal kilometers de motor uitvalt en altijd bij het uitrollen van de auto (voor een verkeerslicht of rotonde/kruising) nooit als ik mijn gas heb ingedrukt.

hoop dat iemand dit probleem herkent.
Alvast bedankt!!

H@nss

Geplaatst door H@nss (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 9 jaar geleden

Mijn vraag aan de kenners van deze model, betreffende bovenstaande probleem is waar precies is aanzuigbuis en de pomp in de tank geplaatst? Omdat het optreedt bij het af remmen, lijkt alsof toevoer vestopt raakt door troep in de tank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.