Audi A4-Avant: Verlies van koelvloeistof

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik had een vraagje .. wij hebben 3 weken terug een audi a4 avant gekocht. Liep slecht stationair, temp ging snel omhoog. En koelvloeistoftankje was snel leeg. Kwam blijkbaar via de uitlaat eruit. Test laten doen. Bleek koppakking te wezen. Die laten vernieuwen. Plus een nieuwe of naja gereviseerde kop. Weer opgehaald. Reed beter als daarvoor. Maar tankje van koelvloeistof weer snel leeg. Minder snel als daarvoor.. weer terug gebracht. 1 of ander slangetje vervangen. En nog blijft die koelvloeistoftank snel leeggaan. enig idee wat t dan kan zijn?

Bertaah85

Geplaatst door Bertaah85 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 8 jaar geleden

Systeem goed af laten persen .

bert klein (90) PRO, 8 jaar geleden

Bij zo,n reparatie gaan we er wel van uit dat er diagnose is gesteld wat de oorzaak is van de lekkage ,als je de oorzaak v/d lekke koppakking hebt gevonden kun je tot reparatie overgaan.
Waarom is de cijlinderkop vervangen, extreem heet geweest, carrosie, cijlinderkopschade .
Terug gaan voor garantie reparatie,zo,n herstel dient toch goed te worden uitgevoerd.

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

de kans is inderdaad groot dat een lekkage in het koelsysteem de kapotte koppakking heeft veroorzaakt, als deze lekkage niet wordt opgelost dan zal de koppakking opnieuw sneuvelen.

Bertaah85 (0), 8 jaar geleden

Ik ga hem bij garage laten afpersen het koelsysteem Als ik stuk heb gereden. Is zo maar een liter vloeistof verdwenen. En hoor hem ergens sissen, als ik stil sta! Dus er is een lekkage ergens. Vorige keer kwam alles bij de uitlaat eruit Gevlogen. Toen is hij voor koppakking reparatie geweest. Dat is nu niet meer het geval

Bertaah85 (0), 8 jaar geleden

Maar het gekke is. De temp meter hangt tussen de 70 en 90 graad. Waterpomp werkt slangen worden hard Kan dit ook een thermostaat probleem zijn?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij wat voor garage ben je geweest? Testen hun wel hun reparaties? Voor zo'n probleem als dit zijn een aantal basis testen makkelijk uit te voeren binnen een paar uur, dan weet je in princiepe al voor 80% wat er wel en wat er niet goed is. Maar gezien het feit wat je zegt dat je nu al 3x terug moet gaan voor zelfde probleem lijkt mij dat ze niet goed testen/diagnose (kunnen) stellen, maar ja ik ben er niet bij geweest natuurlijk dus heb ik nu maar een schijn oordeel over die garage.

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

Als de slangen echt hard worden duidt dit op druk in systeem, ga eens voor een seconde opinie naar een andere garage, en dan met de gegevens terug naar de reparateur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.