Audi A6: verschil tussen comfort airconditioning en gewone airconditionin

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7TDI

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen een comfort airconditioning en een een gewone airconditioning buiten de displaytjes en de gescheiden regeling.

Is het ook mogelijk om een standaard airconditioning om te bouwen naar een comfort airconditioning?
En waar dien ik dan op te letten?

michiel7814

Geplaatst door michiel7814 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij een gewone airco moet je zelf met de warm/koud regelaar de temperatuur regelen. Bij een comfort-airco kun je de temperatuur van tevoren instellen en regelt de rest zichzelf. Ombouwen van een aanwezige airco is niet mogelijk. Er ontbreken allerlei sensoren, bedrading enz.

michiel7814 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij is de bediening met de 4 knoppen ook een klimaat controle, dus temperatuur instellen en de rest regelt zichzelf. Audi heeft volgens mij alleen maar klimaatcontrole. Het verschil met de comfort is dat er displaytjes met daarin de temperatuur is en volgens mij een links/rechts regeling. Maar ik kan er langs zitten natuurlijk

michiel7814 (0), 13 jaar geleden

Ik weet inmiddels dat het vrij eenvoudig is om het paneel te wisselen. Alleen moet het paneeltje dan nog worden aangemeld. Wie iemand of dit met vagcom kan en hoe dit dan moet?

erik2819 (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk moet de componten beveiliging uitgeschakeld worden en misschien nog een codering uitvoeren maar ik weet niet of het werkt.
Principewerking bij beide airco's is inderdaad beide volautomatisch dus je zou zeggen dat het moet kunnen.
De audi dealer kan dit wel uitvoeren dmv online te gaan naar de fabriek.(Wel even een kopie ID kaart of paspoort meenemen.)

gr Erik

michiel7814 (0), 13 jaar geleden

Dat de dealer het kan weet ik zeker, ik heb namelijk contact gehad met hen. Ik was alleen van plan om het zelf te fixen, aangezien ik van elk bezoek aan de dealer enigzinds leegloop terwijl ik het meest voorkomende sleutelwerk en ondehoud ook zelf in de vingers heb. Vandaar mijn vraag of het met vagcom kan. Maar als je online moet dan wordt het idd al een probleem. Wellicht een ander software pakketje?

erik2819 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt het paneel natuurlijk altijd eerst monteren als je het al hebt.
Coderen kun je met de vag-com.
En ja als de dealer wat moet gaan uitproberen dan kan het wel oplopen,je kunt ook alleen opdracht geven om de componentenbeveliging online vrij te geven.
Het schijnt dat als je het niet doet je vreemde storingen of klachten kan krijgen.
Als je bv een aircopaneel met bediening voor stoelverwarming hebt en hij is niet vrijgegeven dan word je stoelverwarming bv constant vol aangestuurd.

Gr Erik

michiel7814 (0), 13 jaar geleden

dit is wel handige informatie, ik heb al meer gelezen over spontane storingen bij veranderen van opties en bv het monteren van de aansluiting van een trekhaak. Ik ben bang dat ik er gewoon aan ga geloven qua aanmelden van het paneeltje. Hartelijk dank voor de info en wat mij betreft mag het topic worden gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.