Audi Coupe: Waarschuwingindicatie Remlichtcontrole

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6 128Kw.

Mijn auto is voorzien van een trekhaak met een 13 polig stopcontact.
Als ik een aanhanger of caravan aankoppel en de stekker in het stopcontact doe krijg ik op het dashboard de melding Bremslicht.
Normaal gaat de melding na het starten en een maal op de rempedaal getrapt te hebben uit, maar met de stekker er in blijft hij branden.
Herkend iemand het probleem?

pluto9150

Geplaatst door pluto9150 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

erwinvn (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat je een verkeerde kabelset aan je trekhaak hebt zitten.
Je hebt er een kabel op zitten voor wagens zonder check-control.
Het check-control relais herkent verschillende werstanden op het moment dat je stekker is aangesloten. En dan zal het lampje blijven branden omdat hij denkt dat er een lamp kapot is. Ik deenk dat je aan andere set moet monteren om dat probleem op te lossen. Succes

pluto9150 (0), 17 jaar geleden

Erwin, er is een standaard kabelset gemonteerd, de draden zijn bij de achterlichten afgetakt.
Is het misschien mogelijk alleen de draad van het remlicht aan te passen zodat het lampje niet meer brand, of is dat te simpel gedacht.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Werkt alle verlichting van de aanhanger wel, ondanks deze storingsmelding? Gezien jouw bericht ga ik ervan uit dat je met verschillende aanhangers hebt geprobeerd. Wat ik dan zou proberen is om een voor een de draden die op de achterlichten zijn afgetakt los te nemen en dan zie je waarschijnlijk vanzelf bij welke draad de storingsmelding wegblijft, succes.

pluto9150 (0), 17 jaar geleden

De verlichting van de aanhanger en de caravan werkt perfect.
Heb het weekend de draden een voor een losgemaakt en alleen bij de draad van de remlichten doet het probleem zich voor, maar de verlichting, dus ook het remlicht van de auto en de aanhangers functioneren allemaal wel goed.

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Jouw electronica controleert of de remlampen defect zijn, door er een aftakking op de bestaande draden te maken "ziet" jouw controlecircuit dus 2 lampjes extra die er parallel op de originele aangesloten zijn en dus veranderd de weerstandswaarde, die wordt dus lager. Het controlecircuit reageert hier dus op. Je zou eventueel een relais kunnen aansluiten op de bestaande kabel, zorg er wel voor dat er een diode voor de spoel van het relais zit anders krijg je weer een foutmelding. Voor dit soort auto;s zijn er speciale kabelbomen waar deze relais al in zitten, ik heb een audi A4 met trekhaak 13polig en in mijn kofferbak zitten enkele relais en zekeringen alleen maar voor de trekhaak. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

erwinvn (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk dat je geen andere keuze hebt dan de kabelset te vervangen door een juiste type. met check control. Tenzij dat je kunt leven met een brandend lampje op je dashbord.

pluto9150 (0), 17 jaar geleden

Ik ga informeren bij de automaterialenzaken of er een speciale kabelset leverbaar is, zoja dan zal dat wel de reden zijn dat nu het controlelampje blijft branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.