Audi A6: Water in auto

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Beste,

mijn vriend heeft zopas een tweedehands Audi A6 Break gekocht, een pareltje van een wagen, alleen hebben we natte voeten (bij wijze van spreken). De matten zijn zowel vooraan als achteraan en zowel aan de kant van de chauffeur (die iets meer) als aan de kant van de passagier vochtig of zelfs echt nat (dat het water daar in de auto staat). De auto staat eigenlijk steeds buiten en het valt op dat de voorruit bij vertrek niet alleen aangedampt is, maar dat er echt condens,water op staat.

Er waren naar 't schijnt een aantal mogelijkheden:

-afvoer van de auto onder de motorkap verstopt met als resultaat dat het water in de wagen loopt (die afvoerkanaaltjes zouden niet verstopt zijn)
-problemen met de airco (die lijkt goed te werken en dan zou naar 't schijnt enkel de chauffeursmat nat zijn)
-volgens de verkoper, en die piste wordt nu bewandeld, zit er een verkeerde voorruit in. Op alle ruiten in de auto staat een '2' (van 2002?), maar op de voorruit staat een '1'. Het plan is nu dat die voorruit vervangen wordt maar...


ik ben een beetje ongerust en hoop op wat advies, tips, goede raad etc.

Alvast bedankt!

ps:mijn vriend heeft via het chassisnummer de geschiedenis van de auto opgevraagd en hij zou goed onderhouden zijn, geen speciale zaken te vermelden. (Ik vroeg me dan wel af hoe het komt dat er een niet-conforme voorruit in de auto staat...)

Dierclo

Geplaatst door Dierclo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

lekkage is vaak toch een zoekplaatje... daarom heb ik met de tijd daar een speciale tester voor aangeschaft.. het voordeel daarvan is, je kunt dan algauw iets uitsluiten zonder daarvoor iets onnodig te moeten demonteren of vervangen.

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

Audi A6 "BREAK"????

Dat is een franse toevoeging aan een Duits product! Foei!

Maar zonder lekapparaatje weet ik ook nog wel eens een oorzaak van waterlekkage te vinden, namelijk lekkage via de portieren.
Het betreft dan de kitlaag tussen de aluminium deurplaat en het portier zelf.
Dit is heel simpel te testen, je moet er alleen WEL ff droog weer bij hebben......

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

houder van het pollenfilter in de waterbak gaat ook wel eens lek op de pakking die er onder zit of dat hij zelf scheurt. dan wordt het aan de passagierskant nat.

Overlopende waterbak is ook oorzaak, tevens kan de kabel van de motorklepontgendeling ook lekken langs zijn tule.

TIP: als je de lekkage opgeheven hebt demonteer dan ook het comfortmodule welke onder de mat bij de bestuurdersstoel zit. Droog deze en zijn bedrading zorgvuldig, en spuit de stekers na monteren in met vaseline.

Santa (0), 17 jaar geleden

De bekleding zal er sowieso uitmoeten omdat er waarschijnlijk een flinke puist water in het isolatiemateriaal is gezogen..........
En dit droogt nu eenmaal niet in ingebouwde toestand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.