Audi A4-Avant 2013: Welke draad (12v over contactslot) gebruiken ivm dashcam?

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel

Hoi allen,

In mijn A4 avant 3.0TDi heb ik een dashcam ingebouwd. Omdat ik een draad richting sigarettenaansteker leleijk vind, heb ik de stroom vanaf de unit in het plafond gehaald, daar waar de binnenverlichting / leeslampjes zitten. Hier zit ook de stroom voor het fabriek-af open dak.
Ik heb de stroom gehaald van het linker leeslampje (die kleine ronde), zodat ik met de schakelaar van dat lampje de stroomtoevoer naar de dashcam kan onderbreken. Werkt op zich prima, maar soms vergeet ik de schakelaar van het lampje (en dus de voeding naar de dashcam) uit te zetten. Met als gevolg een lege accu (na een paar dagen niet rijden). Deze 12v is dus blijkbaar constant en ik wil nu dus de dashcam aansluiten op 12v, die over het contact geschakeld is. Dus contact uit, ook geen stroom richting dashcam.

Weet iemand welke draad (welke kleur/ kleurcombi) ik hiervoor moet gebruiken? Er lopen nogal wat draden daar (o.a. voor binnenverlichting en open dak). Iemand een tip?

trood

Geplaatst door trood (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij de binnenverlichting of dakhemel ligt zo geen geschikte bekabeling, voorkom hiermee boordnet schade.
Nieuwe bekabeling trekken vanuit de zekeringkast is het meest veilige.

Gr. paul

trood (0), 8 jaar geleden

Dank je voor je moeite Paul, wordt gewaardeerd.
Ik ga je advies opvolgen.

Groet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.