Audi A4 2002: Wie weet de aansluitingen Necam Koltec Diagnose stekker (4 polig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een Audi A4 uit 2002 met een Necam Koltec LPG installatie (VG392 verdamper). Soms schakelt de installatie onder het rijden terug naar benzine. Daarom wil ik graag de foutcodes uitlezen. Ik heb gelezen dat je daarvoor een grijze draad aan massa moet leggen. Er is echter geen losse grijze draag maar een 4 polige diagnose stekker (zie foto). Kan iemand me vertellen wat de pin out is van deze stekker en hoe ik de foutcodes kan uitlezen?

Alvast bedankt!

guru123

Geplaatst door guru123 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 10 jaar geleden

Achter de omschakelaar “benzine/gas” zit een losse grijze draad met daaraan een platte steker.
Deze draad moet verlengd worden en ergens in de auto met massa verbonden worden.
Daarna zet men het contactslot in de positie dat alle controlelampjes in het dashboard gaan branden, maar de auto niet starten.
Het lampje in de omschakelaar “benzine/gas” gaat dan knipperen.
Met dit knipperen, geeft het systeem de storingscodes weer.

guru123 (0), 10 jaar geleden

Hoi Hans,

Ik kan geen losse grijze draad ontdekken achter de "benzine/gas" omschakelaar. Alle draden van de omschakelaar gaan naar een stekker die verbonden zit met de kabelboom (zie bijgevoegde foto). Dus geen losse draden.

Ik heb op het internet een inbouwvoorschrift gevonden met Necam (voor een andere auto). Daar in staat een schema met een 4 polige "monio-diagnose" stekker. Dus ik vermoed dat de stekker (zie foto eerste bericht) de diagnose stekker is. Enig idee als ik zelf de monio-diagnose stekker kan gebruiken om de codes uit te lezen?

Alvast bedankt!

voyager (0), 10 jaar geleden

Ik wil mij hierbij ook aansluiten. Die grijze draad zit er niet op aangewezen plaats.Dus zouden er twee contacten zijn die doorverbonden moeten worden. Maar welke twee? En om dan een uitleesapparaat te kopen hiervoor is ook niet de goedkoopste optie aangezien er driecijferig getal ermee gemoeid is.
Maar evengoed, wie weet welke twee contacten moeten doorverbonden worden?

guru123 (0), 10 jaar geleden

Ik heb het onderstaande schema op internet gevonden. De 4 polige connector is volgens mij idd de MONIO-diagnose plug. Staat in het schema onderin iets links van het midden (blokje met de twee verticale streepjes). De kleuren in het schema komen overeen met de draadkleuren op mijn stekker. Uit het schema:

(1) rood/zwart : voedingsspanning
(2) bruin: ground
(3) roze and de grijze draad gaan naar de ECM. Tien tegen een dat dit Rx/Tx signalen zijn voor diagnose.

Iemand die kan bevestigen dat dit idd Tx/Rx zijn? En welke Tx is en welke Rx? Baud rates? (gokje: 8N1 9600)
Software om uit te lezen?

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.