Audi A4: Winterbanden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: ALT

Hallo,

Ik heb hier nog 4 winterbanden die ik bij de aankoop van de auto heb gekregen.
De banden zijn wel gebruikt en hebben een profiel van 4mm

Ik heb er nu 225/40/18 onder en de winterbanden zijn 195/65/15 op stalen velgen, wat ik persoonlijk geen gezicht vindt maar veiligheid gaat voor.

Nu lees net dit: Bij een zomerband is de wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte 1,6 mm.; de winterband is wettelijk gezien "afgesleten" bij een profieldiepte van 4 mm

Heeft het dan nog wel nut om ze te monteren??
Heb onlangs achter mn normale banden laten vervangen (uniroyal rainsport 2) en die hebben dus nog een volledig nieuw profiel.

Ik was benieuwd naar jullie mening.

jdough

Geplaatst door jdough (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

klopt.....winterband met 4mm is op..

Tian (0), 13 jaar geleden

Hangt ervan af waar je rijdt. In Nederland geldt voor winterbanden zelfde eis als voor zomerbanden. In andere landen als Duitsland en Oostenrijk geldt grens van 4 mm.
In dit geval geldt ook, veiligheid eerst. Effect van winterbanden neemt behoorlijk af. Ik heb zelf winterbanden in de zomer opgereden en met met 3mm duidelijk minder effectief dan de nieuwe die ik 2 weken geleden heb laten monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.