Audi A3: zoemend cq fluittoon

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Bij deze een vraagje. Heb sinds enige tijd een A3 96kw tdi 6 bak.
Op zich een fijne auto maar als ik in zijn 2e of 3e versnelling rijd dan hoor ik een irritante toon deze toon gaat ook mee omhoog tijdens het gas geven.(lijkt wel een beetje op het geluid van een verkeerd aangesloten radiosignaalmaar is het niet) Bij verder opschakelen is hij niet echt hoorbaar meer. En als de auto koud is schakelt hij van de 1e naar de 2e versnelling slecht na 2 minuten niks loos meer. (is een bekend euvel)
bvd. voor inkomende suggesties cq reacties.

Mcws

Geplaatst door Mcws (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

is het niet de turbo die je hoort?
of is het meer windgeruis naar je idee?

suc6

Boogie1377 (0), 18 jaar geleden

Marcel, Ik heb ook een A3 96kw uit 2000. Ook gaat bij mij het schakelen in de 1e en 2de slecht. Weet jij hoet dit komt en wat ertegen te doen?
Mijn turbo heeft ook een tijdje gefloten, totdat ie kapot ging. Het fluiten heeft ongeveer een week geduurd en toen rammelde hij alleen nog maar. Nu zit er een nieuwe op die overigens ook een verdacht geluid maakt. (weer een fluitgeluid)

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi,


opzich hoort een turbo ook iets te fluiten!( vooral bij een koude motor ) dit is geheel niet verontrustend!

maar het moet niet overheersen!


paul,

Boogie1377 (0), 18 jaar geleden

Hij fluit ook met een warme motor, als ik in z'n vrij wat gas geef. Je hoort het optoeren van de turbo, maar nog veel beter het aftoeren (waarschijnlijk, omdat het motorgeluid dan niet meer overheerst aangezien ik het gas dan los heb).

Ik heb het hier niet over het sisgeluid wat een turbo normaal maakt bij vermogensvraag van de motor.

Hoef ik mij dan helemaal geen zorgen over te maken? De vorige keer ging m'n turbo een week later stuk. Ik moet erbij zeggen dat de auto voordat de vorige turbo begon te fluiten, ook een stuk slechter optrok.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

nee je hoeft je totaal geen zorgen te maken!

lekker blijven doorrijden niks aan de hand!

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.