BMW 3-Serie: 318d start moeilijk bij kou

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 318d

Naarmate het kouder wordt start mijn 318d steeds slechter, er komen dan blauwe rookwolken uit de uitlaat. Loopt hij eenmaal, dan rijdt hij verder perfect. Is de motor nog een beetje warm, dan geen startproblemen. Nieuwe accu vermindert het probleem niet. De BMW-garage kan het probleem niet oplossen. Zelf heb ik het idee dat het iets met het voorgloeien te maken heeft, maar garage zegt: de computer geeft dat niet aan.

hmuijser

Geplaatst door hmuijser (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

longdude6634 (0), 13 jaar geleden

Zijn de gloeistiften doorgemeten dan?

hmuijser (0), 13 jaar geleden

Hallo Arjan;
Bedankt voor je reactie.
Of de gloeistiften zijn doorgemeten, weet ik niet, de garage doet er vaag over. Op mijn vraag of het aan het gloeien kan liggen zeggen ze dat een diagnose met de computer uitwijst dat ze goed zijn. Ze hebben nieuwe injectoren? geplaatst omdat die lekten? Dat hielp niet.
Wel valt mij bij het omdraaien van het contactslot op dat het gloeiicoontje na een paar sec al uitgaat. Bij een vorige BMW diesel die ik had (een 324d) duurde het voorgloeien veel langer, maar dat was wel techniek van ruim 20 jaar geleden.
groeten, Hans

longdude6634 (0), 13 jaar geleden

Ik weet niet wat ze gedaan hebben met de computer, maar ik zou zeker willen weten of de stiften nog goed zijn. De weerstand meten is volgens mij niet zoveel werk. Waarschijnlijk hebben ze alleen storingen uitgelezen. Als het gloeien niet goed gaat dan krijg je idd een melding die wordt opgeslagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.