BMW 3-Serie: e36 320i maakt tikkend geluid onder de versnelingspook

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste Autoliefhebbers,

Ik heb een probleem bij koudweer, de auto(320i automaat) maakt een tikkend geluid bij/onder de versnellingspook. dit gebeurt alleen bij temparaturen bij 5 graden of minder. Het geluid verdwijnt wanneer de auto warm is en komt alleen voor als je rijd en als je je hand op de pook legt voel je het getik ook. Ik ben al bij een garage geweest en zij konden niks vinden.

Wat zou het kunnen zijn?

gr Alan

alan123

Geplaatst door alan123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

hardy schijf kapot of kruiskoppelingetje

alan123 (0), 13 jaar geleden

de hardyschijf is twee weken geleden al vervangen. Het kan inderdaad de kruiskoppeling zijn,ik ga het nakijken.

bedankt,

gr Alan

alan123 (0), 13 jaar geleden

Heb de koppeling laten nakijken, deze is in orde. Wel merk ik dat bij het niet gebruiken van de handrem dan is er in de ochtend bijna geen getik. Dan is het even 3meter rijden en het geluid is weg. Maar bij het wel gebruiken van de handrem dan is het geluid en probleem terug. Zou het hieraan kunnen liggen?

alan123 (0), 13 jaar geleden

Probleem is opgelost, een paar keer goed geremd met de handrem en het is weg.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

het geluid is weg maar volgens mij is het probleem hiermee niet opgelost,laat gerust heel de handrem na kijken inclusief de schoentjes

alan123 (0), 13 jaar geleden

inderdaad, ik zal het laten nakijken..Bedankt

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Alan bij jouw wagen is de handrem een apart systeem. Ook erg gevoelig voor roest . Hint; bij iedere rit er even rijdend gebruik van maken om de trommel glad te houden. Groeten.

alan123 (0), 13 jaar geleden

Ok dat wist ik niet, ik heb wel gemerkt dat als ik de handrem gebruik na een koude nacht dat het de eerste keer twee keer hard tikt/bonkt, hierna is het weg. Lijkt net alsof het vast zit. Ik zal het systeem nakijken op eventuele roest of andere schade, hoop dan dat ik het probleem opgelost is.

Bedankt voor de tip

Groeten ALan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.