BMW 3-Serie: 320d touring Oplader TOMTOM werkt niet in de asbak plug

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Mijn TOM TOM oplader werkt niet wanneer ik hem in de asbak plug stop. De sigaretten aansteker werkt wel en de oplader werkt wél wanneer ik hem in de plug van de laadruimte stop.

Iemand een idee?

boccaccio

Geplaatst door boccaccio (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

gek idee misschien, maar moet je de auto misschien op contact zetten om de asbakplug van stroom te voorzien.

boccaccio (0), 17 jaar geleden

zowel met draaiende motor als zonder werkt hij niet.. ik heb het idee dat de plug en de opladen niet compatible zijn, maar dat is gek gezien de kofferbak plug wel werkt. Zijn deze uitwisselbaar toevallig? dan is het probleem opgelost.

BMW-E38 (0), 17 jaar geleden

Controleer eens of beide pluggen apart gezekerd zijn. Zo ja, dan zit er in de voorste plug mogelijk een te zwakke zekering?! Heb in een E38 al eens meegemaakt dat een lader dienst weigerde door een 10 amp zekering ipv de voorgeschreven 30 amp. Uiteraard wel de goeie zekering er in doen, niet hoger dan voorgeschreven... :-) Suc6

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Er zit momenteel een 15 amp zekering in welke beide pluggen zekerd. (Toevallig kortsluiting gemaakt waardoor ik hem moest vervangen)
Maar meer als 15 amp mag ik er niet in doen toch?

Techneutchris (0), 17 jaar geleden

Soms haalt het middencontact gewoonweg het plus gedeelte onderin niet. Het blijft gewoon een k* constructie die pluggen in de sigarettenaansteker. Gaan altijd weer los zitten, moet je weer draaien en drukken voor goed kontakt. De maatvoering is verre van standaard en er zijn een hoop slechte in de handel. Probeer als je die hebt eens zo'n stekkerdubbelaar of zo ertussen te zetten kijken of het dan wel werkt.

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Ik zit er aan te denken om die van mijn kofferbak met die van mij console om te wisselen. Weet iemand of dat mogenlijk is?

Ik heb even zitten kijken, maar ik kon niet goed zien of ik dan de gehele asbak eruit moet halen voordat ik die plug om kan wisselen.

vrouweneeltje1 (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook problemen gehad met mijn sigaretten aansteker, deze werkte niet.
Heb toen een andere geprobeerd maar deze werkte ook niet.
Bij mij moest je het binnenwerk iets naar buiten buigen zodat er weer een goed cantact kwam met de aansteker.
wel even je zekering eruit halen ivm kortsluitning.

groeten,

dave

boccaccio (0), 17 jaar geleden

Problem solved.

Ik heb, na een hoop prutswerk en 2 zekeringen, het voor elkaar gekregen.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb de plug uit mijn kofferbak eruit gehaald. Deze is vrij makkelijk eruit te krijgen door hem simpelweg met klep en al eruit te trekken. Daarna kan je de plug uit de klep krijgen met een schroevendraaier o.i.d.

Hierna heb ik de plug uit de asbak verwijderd door met een schroevedraaier een 'weerstandje' in te drukken en met een andere schroevedraaier onder de rand de plug eruit te 'wippen' (Let op dat je de stekkers niet los trekt anders is het een hoop prutswerk om die stekkers weer te pakken te krijgen)

Hierna heb ik het onderste deel van de pluggen gewisseld (Zijn niet compatible omdat de afstand van de plaatjes waar de stekkers in moeten niet overeenkomen)

Hierna alles weer aangesloten en het werkt!
Vergeet inderdaad niet zekering 47 (15 amp) er uit te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.