BMW 5-Serie: 525 tds start niet

Bouwjaar: 1994

hallo,heb een 525tds bj 1994 die niet start,bij uitlezen met texa geeft hij fout snelheidsregeling.denk dat ze ermee gaspedaalweerstand bedoelen doch heb hem uitgemeten en alles lijkt perfekt te zijn.pomp in branstoftank werkt ook want er komt diesel tot aan de filter en gloeiboegie's krijgen ook stroom.kan iemand mij verder helpen,alvast bedankt.

Van11714

Geplaatst door Van11714 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Marco7155 (0), 18 jaar geleden

Hoe zit het met de brandstofinspuitpomp die aan de motor zit. Ik heb op het moment ook dezelfde probleem met een 320D en bij mij is de brandstofinspuitpomp kapot.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb ook zo een vermoeden maar hoe kan je dat nazien zodat ik zeker ben?

Marco7155 (0), 18 jaar geleden

Daarvoor zou je toch naar een bmw specialist of dealer moeten denk ik.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb het afsluitkontakt op de pomp nagekeken en dat werkt ook,heeft iemand nog een tip?

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

brandstofpomp defect. vaak komt er in het electronische gedeelte van de pomp ijzer vijzel en dan krijg je ook de raarste fouten. succes errmee.

Marco7155 (0), 18 jaar geleden

Is dit een probleem dat vaak bij een BMW voorkomt of komt dit ook bij andere merken voor. Om eerlijk te zijn ik hoor dit soort brandstofpomp problemen alleen maar bij BMW en veel minder bij andere merken.

MBJ (0) PRO, 18 jaar geleden

Gerrit, ben je er ondertussen uit geraakt? Ik kan je eventueel helpen met een andere tester die misschien iets meer info kan geven.
Laat maar iets weten.
Groeten
Marc

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee ,ik werk met een texa en die geeft snelheidsregeling aan,probleem is dat bij texa de vertalingen een dikke flop zijn,ga straks is ineen andere taal hem uitlezen,mischien krijg ik dan meer duidelijkheid.welke tester heb jij?alvast bedankt

MBJ (0) PRO, 18 jaar geleden

Gerrit,
Ik heb momenteel een soort gelijkaardig probleem en de foutmelding is "opbrengststelwerk/brandstofpomp regelafwijking",maw de pomp.Ik werk met KTS van Bosch.
Nochthans heb ik reeds goede resultaten gezien van Texa,maar vertalingen zijn altijd een gevaar.Indien nodig contacteer ik je en lezen hem eens uit.

Mvg
Marc

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb intussen ontdekt dat de krukaspositiesensor wanneer ik de motor laat rondgaan geen wisselspanning geeft en dus ook geen singaal naar computer denk ik.heb eeen nieuwe besteld enhop dat ik den al een beetje vooruitgang boek,anders zal ik is moeten langskomen,bedankt alvast voor uw aanbod.

eric64 (0) PRO, 18 jaar geleden

Haal de solenoid ff uit de pomp en kijk of hij dan wel loopt .
Komt nogal eens voor .

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

was de krukaspositiesensor die stuk was,allemaal vele dank gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.