BMW 5-Serie: 525tds storing boordcomputer en verlichting

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

de boordcomputer en radio doen niks, verlichting ervan wel maar geen cijfers of letters en geen geluid , ook de controle lampjes van het grootlicht en de richtingaanwijzers branden niet . terwijl de lampen en knipperlichten wel werken. ik denk zelf dat dit wel verband met elkaar heeft . de radio heb ik al omgewisseld met een andere daar lig het niet aan . speelt hij nog niet.

robert jan

Geplaatst door robert jan (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jbz (0) PRO, 17 jaar geleden

HI,
Ik heb dit euvel ook.
Hij doet dat niet altijd maar als alles dan niet werkt dan doe ik even de schakelaar van de make-up spiegel aan en dan gaat alles weer ineens aan.
Ik heb de tester erop gehad en er komt maar 1 storing naar boven dat de + draad vanaf kontakt niet goed zou sturen.
Heb totzover nog niet verder gezocht, maar kan ook de computer nog zijn rechtsonder dashboard.

robert jan (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad ik heb 1 keer gehad dat de radio terug aanspring en de boordcomputeren dan doen de controle lampjes van de mistlamp het ook weer alleen van grootlicht nog niet en van de knipperlichten, wel als de alarm lichten aan staan , toen viel alles weer uit . heb hem nog eens op de computer gezet en gaaf aan 4 storingen en die kwamen allemaal op de zelfde aansluiting uit canbus fout??? dus ben aan het zoeken . de lichtmodule recht onder heb ik ook al omgewisseld en ingelezen maar werk nog steeds niet

jbz (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je het electr. gedeelte van het kontaktslot al gemeten? ( dacht de groene en de paarse draad) staat hier gewoon 12v op of loopt een van deze terug naar 5v? gebeurd wel eens dat het electr.gedeelte defect is en dan wordt er geen goede stuur/startspanning gestuurd naar de computers.

beamerman (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een 530d touring met exact hetzelfde probleem. Niets via mijn multifunctionele stuurwiel MFL werkt meer, ook het trucje met de verlichting van de make-up spiegel werkt niet meer.....

Daarbij blijft mijn remverlichting ook continue aan wat voor andere weggebruikers natuurlijk zeer irritant is.

Heeft 1 van jullie al een oplossing gevonden?

deny (0), 16 jaar geleden

Hallo,
Ik heb een BMW e39 525tds uit '98 met het probleem dat heel vaak alles wat op de MFL, dus de claxon, bediening van de radio, cruise control werkt niet, radio doet dan ook helemaal niks, make up spiegels. En soms werkt het alles.
Er zijn, volgens de bmw garage, 2 onderdelen die voor zo iets zorgen: Stator/sleepring(prijs bij de bmw ergens rond 140, 00 Euro) die is onder de stuur of
een electr.onderdeel achter de contact slot en die kost ergens rond 40,00 Euro.

m.v.g

Deny

eddy2511 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo
Ik heb vorige week hetzelfde probleem had met een 525tds van 1998 elektrisch gedeelte van het kontaktslot vervangen en alles was opgelost kost bij dealer 42,16€ zonder korting

beamerman (0), 16 jaar geleden

Goeiemorgen,

De storing werd bij mij steeds erger, het leek wel een rijdende kermis met die lampen die uit en aan sprongen, dus heb ik mijn auto gisterochtend gelijk maar even weggebracht. Gisterenmiddag weer opgehaald en het was inderdaad het elektrische gedeelte achter het contactslot wat de boosdoener was.

Bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.