BMW 5-Serie: 530d e60 zoemend geluid op toerental

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0d

Beste bmw liefhebbers en profs,

Sinds 2 weken heb ik mn 318d 2002 ingeruild voor een 530d aut 2004, wat een verschil zeg... Auto rijd prima, soepel, ruim, echt een vooruitgang maar,

1 ding is me al snel duidelijk geworden, zo'n e60 is een stuk storings gevoeligger dan een e46!

Accu los: storing airbag, storing gordelspanner, storing automaat bak, motor in nood stand.... ff na dealer resetten alles weer oke..

Banden vervangen: Onder rijden snelweg ineens melding band lek... dealer gebeld... RPA zelf resetten... en alles weer oke...

Maar goed, nu het (probleem) waar ik nu mee te kampen heb:

Ik hoor een zoemend geluid op de toeren die ik rijd, radio uit, airco uit... enz. ik hoor het geluid alleen als ik niet veel vermogen vraag of auto laat uitrollen. (Het zijn niet de banden) Zodra ik wel vermogen vraag hoor ik het geluid niet.

Ik heb zelf het idee dat het geluid uit de automaatbak komt...

Het is niet een hard geluid, meer op de achtergrond... maar wel irritand als je niet weet waar het vandaan komt.

Hij heeft nu 210dkm gelopen, echte kms, gecontroleerd NAP en Dealer onderhouden, ik vraag me af of het niet verstandig is om de automaat olie + filter te vervangen?? Dealer zegt dat niet hoeft... doen zij nooit...

Iemand hier ervaring mee?? Ik hoor het graag....

Mvg Davy

dkraft

Geplaatst door dkraft (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Doen dealers bijna nooit, maar vraag het maar eens aan een automaat specialist, wij deden het meestal tussen de 150000 en 200000 kilometer bij de oudere modelen (e46,e39,38) maar deze bakken hebben een filter dat ingebouwd zit in het carter dus je moet het hele carter vervangen, dan wordt het een kostbaar grapje als blijkt dat het niet helpt. Overigens heb ik nooit klagen over geluid uit de bak gehad als reden om de bakolie te vervangen, slecht schakelen wel.

gr Martin

dkraft (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Martin,

Stel dat ik atf olie toch wil vervangen, wat kost zo'n filter? Alleen bij dealer verkrijgbaar??

En welke ATF moet erin...

Mvg Davy

dkraft (0), 13 jaar geleden

Ik heb nog eens een proefritje gemaakt, bij warme motor heeft hij het erger dan bij koude...

En automaat is het misschien toch niet, als ik hem in de P stand zet en ik geef gas dan hoor ik het geluid ook. Maar dan wel anders....

Ik hoor het geluid langzaam met de toeren opbouwen en als ik gas los laat hoor je het geluid appart wegvalen...
Ik probeer het geluid dat wegvalt in een worrd te vertalen: nieuouw

Ik heb trouwens ook een licht trillend gevoel in de auto terwijl alle wielen net gebalanceerd zijn...

Nou hoor het wel als iemand dit bekend in de oren klinkt....

Mvg Davy

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk dat je gewoon je turbo hoort, is op zich niet zoeen probleem maar je zou er voor de zekerheid eens naar kunnen laten kijken, een filter voor deze bakken zit om en nabij de 175 euro en dan komt er nog eenzelfde bedrag bij voor de olie die je eigenlijk alleen bij de dealer kunt krijgen.

gr Martin

dkraft (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk komt het geluid toch van de turbo af, ondanks dat deze pas 30dkm geleden vervangen is...... Ik heb een vriend gas laten geven en ben zelf bij de turbo gaan luisteren... dat geluid komt duidelijk bij turbo vandaan.... en zie dat turbo beetje "zweet".... Hopelijk kan dit alles niet veel kwaad!

Ik vraag mij wel nog steeds af waar dat trillend/onbalans gevoel vandaan komt... terwijl alle wielen gebalanceerd zijn... Motor?? Bak??

Mvg Davy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.