BMW 5-Serie: lekke koppakking?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 523i

beste forumleden,

Ik zit met het volgende probleem. Ik verlies elke week enkele centimeters koelvloeistof, deze vul ik één keer in de week aan. Er is verder geen zichtbare lekage te vinden. Nu zag ik ook wat olie langs de randen zitten van mijn motorblok. Wijst de olie plus koelvloeistof die verdwijnt op een lekke koppakking? of is er een ander mankement? De motor loopt verder als een zonnetje. Mocht ik een lekke kopping hebben wat is dan de richtprijs om het te laten maken?

BVD

rolex1

Geplaatst door rolex1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

WeskeM3 (0), 13 jaar geleden

hoi rolex

als je koelvloeistof verliest wil dat niet direct zeggen dat je effectief een lekke koppakking hebt....

ik zou eerst zelf visueel alle leidingen controleren dit best bij draaiende warme motor...als er ergens klein lekje fitje is kan je het makelijker zien en horen.
controleer ook de radiator gebeurd wel eens dat er een steentje tegen vliegt en een klein lekje veroorzaakt

als je niets vind kan je altijd bij de garage een pers op het koelcircuit laten plaatsen om lekkage te checken , kost niet veel en is redelijk snel gebeurd

met die olie randen bedoel je waarschijnlijk aan de kleppendeksel pakking(rubbere pakking) ? als de wagen al iets ofwat kms heeft gereden is het normaal dat er wat olie gezweet word omtrent die pakking. daar zou ik mij niet direct zorgen om maken... je kan ook de olie peil regelmatig controleren dan weet je zeker of er niet teveel olie word kwijtgespeeld

enkele kenmerken van lekke pakking

witte vaste rook uit de uitlaat ( water bij oliecircuit)
witte vieze brij schuim aan de oliedop
tempratuur stijgt en kan niet verminderd worden door te rijden of verwarming op max te zetten
.......

de kosten om deze pakking te vervangen kost wel redelijk wat centen zeker aan werk uren..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.