BMW 5-Serie: ABS

Bouwjaar: 1995

Na het starten blijft het abs lampje enige tijd branden, daarna gaat het vanzelf uit. Wie weet wat dit is en hoe het te verhelpen.

remco759432

Geplaatst door remco759432 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het lampje kort na het starten weer uit gaat (< 20 seconden ongeveer) is het allemaal in orde en hoef je niets te doen.

Het systeem controleert zichzelf kort aan het begin van de rit. Mocht het lampje op andere momenten tijdens het rijden gaan branden is er sprake van een storing en is een tripje naar de garage van toepassing.

Ter geruststelling; als het lampje brandt is alleen het ABS systeem uitgeschakeld. Het remsysteem werkt net zo goed/slecht als ervoor, maar de ABS functie mis je.

remco759432 (0), 18 jaar geleden

Het duurt pak hem beet een minuutje voordat het weggaat maar het gaat altijd weg. Het lijkt als ik het goed begrijpt dus allemaal geen probleem te zijn.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Minuutje komt mij wat lang over. Maar als hij uitgaat zeg ik; niets aan doen. Kijk eens of het systeem goed werkt door op een verlaten en rustige weg een noodstop te maken.

Pedaal gaat licht trillen en de auto mag geen blokkerende wielen hebben (ze mogen wel licht piepen omdat ze tegen de blokkeergrens aangeremd worden). En de auto moet (als de uitlijning al goed was) rechtuit remmen.

Werkt het allemaal ok; lekker zo laten.

remco759432 (0), 18 jaar geleden

ok tnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.