BMW 8-Serie: ABS en Traction control Lamp brandt

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: M70

Hallo,

Ik heb een BMW 850 e31 gekocht en heb een probleem met mijn ABS systeem.

Als ik het contact aanzet gaat het ABS lampje branden, als ik dan daarna de motor start gaat het lampje netjes uit. Dit betekent dat er in het systeem geen fouten zit.
Als ik dan vervolgens drie meter rijd, gaat direct het ABS en traction control lampje branden. Als ik de wagen opnieuw start is alles weer uit en zodra ik weer ga rijden gaan de lampjes weer branden.

Nu heb ik het ABS systeem uitgelezen en geeft de volgende foutmelding : "ABS return pump faulty"

Als ik de de auto opnieuw start is de foutmelding weg en als ik dan weer een paar meter rijd zit de foutmelding er weer in.

Iemand enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?? en wat de foutmelding betekent?? Want hij krijgt lijkt mij ergens geen signaal van maar van wat?

Alvast bedankt voor de reacties.

groetjes marvin

Marvin01

Geplaatst door Marvin01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 8-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk is een wielsensor defect, ABS ring gebroken of een draad beschadigd..controleer dat rondom bij alle wielen.

mvg,
Hans.

Marvin01 (0), 13 jaar geleden

Beste Hans,

Bedankt voor uw reactie ik ga dit zeker eens nakijken en laat het weten als ik het probleem gevonden heb.

mvg

marvin

Marvin01 (0), 13 jaar geleden

Beste,

Ik heb alle vier de sensoren doorgemeten. Lv. 925 ohm Rv. 928 ohm La. 1033 ohm Ra. 975 ohm. Ook heb ik alle vier de sensoren gecontroleerd op wisselspanning. Op de vooras pendelen ze iets meer dan op de achteras maar ik krijg nog niet de indruk dat het zo slecht is. Ook heb ik de ABS ringen gecontroleerd die zijn wat roestig maar niet beschadigd of krom. Wel loopt rechtvoor het wiel aan, ik weet niet of dat een probleem kan zijn voor het abs systeem.

Verder ga ik nu proberen om de auto vrij te hangen en per wiel te controleren wanneer het abs lampje gaat branden misschien dat ik er zo achter kom bij welk wiel het probleem ligt.

mvg marvin

andresuda (0), 13 jaar geleden

Beste Marvin01 ten eerste als je je contact aanzet moet je ABSlampje branden en na 3 seconden uitgaan.heb het zelfde gehad. maar bij mij gaf hij met uitlezen code 15 aan (pompmotor/relais) aan heb er een 2de handspomp opgezet en het probleem was weg hopelijk heb je hier wat aan gr andre

Marvin01 (0), 12 jaar geleden

Ik heb er destijds een nieuwe pomp opgezet en probleem was weg, soms geeft ie nog wel de la wielsensor aan maar die is ook niet zo best meer dus. De oude pomp had ik op een 7-serie gemonteerd en die gaf na een paar meter rijden hetzelfde probleem dus het zit definitief in de abs pomp.

groetjes

    hoi met andre bij mij gaan nu ook alle 2 de lampjes branden uit gelezen krijg fout in motorkoppel code 15 abs retourpomp waar zit die gr andre - andresuda (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 8-serie of stel zelf een nieuwe vraag.