BMW 3-Serie: Achterwiellager vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Achterwiellager moet vervangen worden, maar om te beginnen zit de aandrijfas zit muurvast in de naaf op zijn spievertanding. Iemand nog een tip hoe we deze los kunnen krijgen? Of is daar speciaal gereedschap voor. Een poelie trekker is in elk geval niet de oplossing hebben we gemerkt.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (175) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mausx (0), 14 jaar geleden

Veel kruipolie en een goeie poelietrekker (hydraulische)
Wat je ook nog kunt proberen is rustig aan warm stoken, het lager is toch al stuk.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

een goed hulpstuk op de as zetten zodat de draad niet beschadigd word en flinke hamer zo de as terugslaan

E39 530D Marcel (0), 14 jaar geleden

Hoi, pas nog een as bij een e39 eruit gehaald zat ook muurvast. Ik heb van kuko de speciale trekker gebruikt, die kun je op de naaf vastzetten met de wielbouten daarna ga je met de spindel de as eruit persen af en toe flinkeklap op de spindel en je kunt weer stukje verder aandraaien.

Ik weet niet hoe de constructie bij jou auto zit maar bij e39 achterwielager vervangen kun je de as laten zitten en de naaf met een slagtrekker eruit slaan, met de aandijfas erin zijn de bouten van het wiellager overigens wel moeilijker te verwijderen.

Siem Bijman (175) PRO, 14 jaar geleden

Met een grotere poelietrekker, even geleend van het mechanisatiebedrijf hier bij ons, is het inderdaad gelukt. We hebben de naaf er uit gekregen mbv lange bouten die we in de naaf gedraaid tegen het huis aan lieten lopen. Beste klus, maar weer gelukt.

Thx!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.