BMW 3-Serie: Afmetingen gereedschap flexibele riem stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330D

Voor het monteren van de flexibele riem voor de stuurbekrachtiging, een zgn Stretch riem (deze riem heeft geen spanner) heeft Gates 2 stukken gereedschap. Nl de SFT001 en SFT004.

De prijs voor de SFT001 is 37 euro excl. BTW. Dit is het hulpstuk om de riem niet te beschadigen bij de montage op de poelie. Deze heb ik besteld en is ook voor andere types / merken te gebruiken. De prijs voor de SFT004 is 57 euro excl. BTW. Dit vind ik echt te veel om 1 keer te gebruiken.

Heeft iemand de afmetingen van dit gereedschap???

De SFT004 wordt alleen gebruikt om de motor te draaien. Omdat het voertuig een automaat is, is het niet mogelijk om hem in zijn versnelling te zetten. Als ik een plaat maak met een paar gaten erin en een dop erop las dan lukt het ook lijkt mij.

Wie heeft er ervaring met dit soort riemen???

Alvast bedankt groeten Rikkie.

Rikkie

Geplaatst door Rikkie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 13 jaar geleden

gereeedschap is niet nodig..

gebruik tireps en een hulp, iemand draaid aan de krukas en iemand trekt aan de tyrep en de riem gaat er van zelf op.

Rikkie (0), 13 jaar geleden

Met T rips doe je niet zo veel bij deze motor de ruimte is heel beperkt en juiste het draaien van de krukas is het probleem. Er is geen centrale bout en even deze 3 ltr diesel rond draaien is er niet bij.

Heeft er iemand ervaring met het moteren van deze riem bij dit type motor???

CIVICCOUPE66 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik heb er al zoveel van gedaan.op deze manier werkt veel beter dan speciaal gereedschap met speciaal gereedschap is het ook rommelen.

anders moet je een speciaal gereedschap aanschaffen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.