BMW 5-Serie: afstellen schokdempers

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525tds

hallo

onlangs heb ik mijn achteras vervangen en mijn silenceblocks nu had ik mijn auto heel hoog opgekrikt van achter en alles is goed gegaan maar heb 1 probleem ik krijg mijn auto niet meer op normale stand ,hij staat veel te hoog en begint te jumpen van achter .....kij grappig heb precies en 4x4 maar dat wil ik nu echt niet.
weet iemand hoe je die terug omlaag kan afstellen het is namelijk een touring ,geen sedan want die heeft gewone schokdempers

mvg alfredo

alfredo058

Geplaatst door alfredo058 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De silentblocs moeten vastgezet worden als de auto op zijn wielen staat.

alfredo058 (0), 12 jaar geleden

hallo cor

nog even een vraagje het zijn hydrologische pompen ,is dat bij deze auto ook? en is het alleen de moer van de silenceblock

mvg alfredo

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ken de BMW niet. Een silentblok bestaat uit 2 metalen bevestigingen waartussen rubber is gevulkanseerd. Als het rubber na het monteren te strak kom te staan wordt het heel snel overbelast en zal breken of losscheuren.

Als het ronde blokken zijn met een binnen en buitenbus draat je de borging van de binnenbussen los en zorg je er voor dat de bussen alsnog om de bout draaien tot ze spaanningsvrij zijn in de middenstand. Daarna borg je de bussen opnieuw door de asmoer goed vast te zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.