BMW 5-Serie: Aandrijfriem airco

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525d m57

Ik heb uit noodzaak de riemschijf op de krukas moeten vervangen (rubber gelost op het metaal) en heb tijdens de montage het volgende probleem:
De grote aandrijfriem type 6PK2080 kan ik zonder probleem plaatsen, vermits een automatische spaninrichting aanwezig is.
Bij de airco aandrijving met riem 4PK830 heb ik echter geen riemspanner die ik kan opspannen om de riem te plaatsen, het is een rechtstreekse overbrenging tussen beide riemschijven.
Aangezien ik een nieuwe riem aangeschaft heb, kom ik nu voor het probleem te staan dat ik deze niet kan plaatsen. hieronder een tekening van de actuele opstelling zonder riemspanner (er zijn modellen waarbij deze wel aanwezig is)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/Se...

Ergens heb ik gelezen dat er "stretch" riemen zouden bestaan die je al draaiende moet plaatsen door ze op te spannen.
Kan iemand me bevestigen dat dit de juiste werkwijze is? Ik heb namelijk altijd gehoord dat je riemen niet mocht opspannen tijdens de plaatsing....

Indien iemand me de juiste werkwijze kan uitleggen, ik ben 1 en al oor (oog)

Met dank

axer_be

Geplaatst door axer_be (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is een stretch riem en daar heb je speciaal gereedschap voor nodig om hem goed te kunnen plaatsen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.