BMW 3-Serie: Airco probleem!!!!! E46 320d

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Enige tijd terug vond ik dat mijn airco niet goed koelde. Gas laten vervangen leek mij de beste oplossing. Nu met nieuw gas koelt hij nog steeds niet goed. Sterker nog, als je de airco insteld op 16 graden, in de automatische stand, het wieltje op de middenkollom op drie puntjes blauw, koelt hij enkel als mijn motor nog koud is. Dus als mijn motor warm is, blaast hij enkel gekoelde lucht door de frontale roosters, via de rroosters aan de voeten, en achter de voorruit blaast hij (heel) warme lucht. Na uitlezen geeft hij als foutcode 1C04: Sendor voor schadelijke stoffen onderbreking, en 1801: heetwaterklepventiel kortsluiting naar plus. Iemand een idee, ik dacht aan het warmwaterventiel!?

dickts

Geplaatst door dickts (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dickts (0), 13 jaar geleden

Zelf opgelost, warmwaterventiel stuk. Vervangen, nog niet opgelost. Nu was het probleem dat er op de klep 2 draden komen, een continu 12V en een gestuurde draad. De inwendige weerstand van de klep was zo laag dat ze via de continu 12v naar de sturing gaf. resultaat, sturing ook stuk. Vervangen en opgelost, airco koelt terug zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.