BMW 3-Serie: bmw e21 320/6 cilinder automaat

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: m 20

Hallo
Ik heb een bmw 320/ 6 cilinder automaat deze lekt olie onder het uitlaat spruitstuk,ik heb geen olie bij de koelvloeistof en ook geen koelvloeistof bij de olie,ook heb ik geen vermogens verlies en de auto rookt ook niet,en de motor loopt mooi stationeer .
Ik denk zelf dat het de koppakking is maar de verschijnselen die daar bij horen zoals eerder vermeld heeft hij dus niet,wie heeft een idee wat het probleem dan is.

m.v.g.sjacko

sjacko

Geplaatst door sjacko (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

als een koppakking nar buiten lekt met olie dan heb je voor de rest geen problemen..
ik zou zeggen maak het goed schoon en controleer het goed dat je zeker ben waar het van daan komt.


groetjes jan.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij de m20 kwam het vaak voor dat ze rechtsvoor tussen de kop en het blok gingen lekke door een verrotte koppakking. Kon verder geen kwaad omdat het een retour naar het carter was.

gr Martin

sjacko (0), 13 jaar geleden

Hallo vandaag met de auto naar de garage geweest de monteur dacht dat het de kleppendeksel pakking was die hebben ze vernieuwd en nu maar hopen dat het opgelost is

m.v.g.sjacko

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

afwachten dus.

groetjes jan.

sjacko (0), 13 jaar geleden

kleppendeksel pakking vervangen,olievuldop ook maar direct vervangen maar nog steeds een olie lek aan de onderkant van het uitlaad spruitstuk.
ik denk nu zelf dat het de koppakking is.ik heb nog steeds geen olie bij de koelvloeistof of anders om.moet ik nu de koppakking vervangen of zijn er nog anderen oplossingen mogelijk? ik denk dan aan een olie toevoeging of iets dergelijks.


mvg sjacko

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat is er nou zo moeilijk aan om een olie lekkage te vinden. Gewoon helemaal schoonmaken en daarna de motor laten draaien, als ie warm is loopt er vanzelf olie uit. ik gok nog steeds aan een lekkage rechtsvoor tussen motorblok en kop.

gr Martin

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Inderdaad.Goed schoonmaken eventueel talkpoeder op de verdachte plek aanbrengen.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Als bij die lekkage geen oliedruk maar terugvoer de boel bederft ? Goed schoon maken met remreiniger en een strookje siliconen aanbrengen. Die kleppendeksels buigen door de kracht van de boutjes en de grote overbrugging makkelijk door. Juist door die pakking te vernieuwen werk je de lekkage in de hand. Eerst het deksel richten met een plastic hamer. Die nieuwere pakkingen hebben wel weer een siliconen afdichting aan beide zijden ,maar niet voldoende. (Ervaring Heb ook zo'n blok. ) Ook die halvemaan rubbers goed in de siliconekit ? Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.