BMW 318TDS Touring: Airconditioning werkt niet

Bouwjaar: 1997

Helaas (nu met dit mooie weer) werkt mijn Airco niet.
Na een aantal zekeringen nagekeken te hebben zag ik dat nummer 39 (7.5 Ampere) doorgeslagen was.
Na het vervangen van deze zekering en het aanzetten van de Airco merkte ik dat deze nog steeds niet werkte. Hierbij bemerkte ik dat dezelfde zekering was doorgeslagen.
Kan iemand mij vertellen wat hier mischien aan de hand kan zijn?
Ik heb zelf een flauw vermoeden dat deze zekering verbonden zit aan de Aircopomp en dat deze waarschijnlijk sluiting of vastgelopen is. Helaas heb ik ook geen elektrisch schema waaruit ik evt. kan herleiden waar deze zekering voor dient. Als iemand mij kan voorzien van een dergelijk schema zou dit natuurlijk ook geweldig zijn.
In iedergeval bij voorbaat dank voor de reacties.

Patrick8472

Geplaatst door Patrick8472 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Riad (0), 20 jaar geleden

stel dat dit de zekering is van de airco kijk dan of t draadje dat naar de aircopomp loopt niet ergens is doorgeschuurd, want dit draadje zorgt ervoor als je de airco aanzet dat de koppleing aangetrokken wordt en de pomp inwendig ook mee gaat draaien , heb zelf geen schema voor u

Patrick8472 (0), 19 jaar geleden

Hoi allemaal. Allereerst sorry dat het antwoord wat uit bleef.
Vandaag heb ik de bedrading door gemeten. Ook het schakelen van het Relay via het bedienings paneel (binnen) gechecked. Alles werkte goed. Toen heb ik via een Ampere meter gemeten hoeveel stroom er nu werkelijk verbruikt werdt. Terwijl ik meete kwamen de meetpennen tegen elkaar. Hierdoor begon de motor minder stationair te lopen, wat voor mij een teken was dat de aircopomp aansloeg. De stuurdraad naar de aircopomp werdt ook niet warm. Hierna heb ik een officiele zekering van 7.5 Ampere er weer ingestopt. Deze bleef nu wel heel. Binnen bemerkte ik meteen dat de airco werkte. Het probleem lijkt dus opgelost (mischien tijdelijk). Wel merkte ik dat tijdens het rijden soms een gebrom te horen was van de aircopomp. Het leek net of de pomp het systeem op druk moest brengen. Mischien nog een kort vraagje:

Heeft iemand hier ook wel eens mee te maken gehad, of is dit normaal?
Alvast hartelijk dank voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.