BMW 316: Alarm/startonderbreking door defecte binnenspiegel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Sedert gisteren laat mijn E36 (bouwjaar 94) het afweten. Toen ik hem wilde openen met de afstandsbediening in de sleutel gaf hij plost geen kik meer. Ik heb hem toen geopend met de sleutel zelf, waardoor het alarm afging, maar toen ik de sleutel in het stopcontact stopte en probeerde te starten werkte ook dit niet meer.

Na nieuwe batterijen in de sleutel gestopt te hebben probeerde ik nogmaals, maar noch de afstandsbediening, noch het starten werkt.

Mijn garagist is hem dan komen takelen, en belde mij vandaag op met de mededeling dat de electronica in de binnenspiegel defect is, en dat hij dus een nieuwe spiegel moet plaatsen. Hij zou ook moeten proberen de huidige sleutels opnieuw te programmeren, of de bij de nieuwe spiegel horende sleutels op de kop te tikken en in dit geval ook het contact vervangen. Dit alles zou minstens 500 euro zonder btw kosten.

Klopt deze diagnose? Het lijkt mij sterk dat het manueel openen van de deur en proberen starten ook niet meer werkt. Indien deze diagnose juist is, bestaan er dan alternatieven? Kan het alarm- en afstandsbedieningssysteem gebypassed worden zodat de deuren steeds met de sleutel zelf geopend moeten worden? Want 600 euro is geen kleine kost voor een wagen van 12 jaar oud.

Alvast hartelijk bedankt,

DarkScr3am

Geplaatst door DarkScr3am (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 18 jaar geleden

hij zal nu vast op de startonderbreker staan,waardoor jou auto niet meer starten wilt!

weet niet precies of dit allemaal te omzeilen is als het om een origineel Bmw alarm gaat,

zou het nog eens even navragen,want het is inderdaad een hoop geld!

met een immitatie alarm lukt dit overigens wel..

Succes..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.