BMW 3: Onderhoudsinterval

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2l

Vorig jaar deze tijd heb ik een groot onderhoud laten doen bij de dealer. Daar ik een 10d km gedaan heb vertelt de interval mij dat ik nog een dikke 10d km te gaan heb tot de voldende oil service. Dat is dus pas volgend jaar. Mag ik zo lang blijven rijden met dezelfde olie ?

En ook brandt het symbool van de remolie , die dus moet vervangen worden bij de volgende beurt (staat toch zo in het boekje)

Is het zonde om nu al terug onderhoud te laten doen , of mag ik gewoon door blijven rijden tot volgend jaar ?

Ik hoor het graag

stahlgrau

Geplaatst door stahlgrau (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

normaal moet de indicatie zo ongeveer kloppen,maar olie eerder verversen kan echt geen kwaad.

dat je remolie lampje brand kan betekenen dat de remblokken versleten zijn,en daardoor ook het olie peil te laag is komen te staan,of er is ergens een lek,waardoor hij onder het minimale staat!zou het even goed nakijken,want ineens zonder remmen komen te staan is ook geen pretje,zou het niet zo maar bijvullen maar eerst even de oorzaak achterhalen.

stefan

stahlgrau (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Het is wel het klokje dat brandt naast oil inspection en de te gane kilometers, dus niet het rode lampje op het dashboard...Is toch een verschil dacht ik , of ben ik mis ? Want de remolie staat nog op peil en de blokken zijn nog goed.

Volgens het bmw boekje moet dan de remolie ververst worden bij het volgend onderhoud.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

ow op die manier,

dacht dat het lampje van de remolie zelf ging branden,dan is het een ander verhaal..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.