BMW 5-Serie: auto klinkt niet lekker

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Beste forumleden,

Ik zit met het volgende. Sinds enige tijd klinkt de auto bij stilstand/stationar draaien niet lekker. Als ik voor de stoplichten sta klinkt er een heel erge doffe geluid binnen de auto. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar je kan het vergelijken met een soort van bass gevoel. Je hoort de druk aan je oren duidelijk in de auto. Dit is alleen bij stationar draaien en/of als ik aan het remmen ben voor de stoplichten. Wie kan mij helpen?

Een ander punt is het volgende:
Als ik stationar gas geef stijgt de toerenteller niet helemaal vlekkeloos naar boven. Hij hapert licht een paar keer en je voelt dan ook de auto hierbij paar keer trillen. Hij gaat dus niet zo vloeiend. Wat kan dit zijn?

Groet,
Yusuf

Black Sea

Geplaatst door Black Sea (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

Hoeveel toeren loopt hij stationair?
Verdwijnt het zware geluid als je hem met het gaspedaal iets sneller stationair laat lopen?

Freude_am_Fahren (0), 12 jaar geleden

Standaard carter ventilatieklep al vervangen door een cycloon type, dat niet verstopt kan gaan zitten ?

Black Sea (0), 12 jaar geleden

Wat bedoel je met de cycloon type?
Ik heb een paar maanden geleden de carterventilatiefilter vervangen. Deze heb ik bij de dealer aangeschaft. Ik moet zeggen dat de nieuwe carterventilatiefilter er anders uit zag dan de oude. Bedoel je dit?

Freude_am_Fahren (0), 12 jaar geleden

Er zit geen filter meer in. Kan dus niet meer verstopt raken.
Lucht en olie worden gescheiden door de mix een wervelende beweging* te laten maken.

*) Lijkt een beetje op het principe van een cycloon-filter dat in de industrie (voor rookgas-zuivering) wordt toegepast.

daved1975 (0), 12 jaar geleden

Uhm, heeft de wagen een roetfilter? Indien ja dan zit daar je probleem. Dat bas geluid en niet lekker rijden geeft aan dat die boel aan het schoonmaken is. Doet die dat vaker dan moet je hem laten schoonmaken.

Mvg Dave

Black Sea (0), 12 jaar geleden

Hallo mensen,

Ik heb de roetfilter vorige week laten verwijderen, en het renegratieproces softwarematig laten uitschakelen. Ik moet zeggen de auto rijd nu veel soepeler en lekkerder. Echter het probleem is nog niet weg.

Ik heb volgende week een afspraak staan bij de garage. De carterventilatiefilter wordt even gedemonteerd en opnieuw geplaatst. Ik denk dat het daaraan ligt. Want die filter bestaat uit 2 elementen (delen) die aan elkaar ''klikt''. Deze is bij mij zonder aan elkaar te ''klikken'' geplaatst. De filter ( 2 delen) is gewoon op zijn plek gelegd en de kappen erboven.

Ik hou jullie op de hoogte.

Groet,

Yusuf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.