BMW 5-Serie: Auto loopt schokkerig en slaat af

Brandstof: Benzine

Hallo, wij zijn al ruim 10 jaar in het bezit van een BMW 525I Sedan. Wij hebben de afgelopen 4 jaar al ruim 6.000,00 Euro aan kosten gehad waarbij de automatische bak is vervangen en allerlei andere zaken.

Afgelopen juni is hij glansrijk voor de keuring gekomen dus waren wij even blij. Helaas sinds 2 dagen is er weer iets mis.
Misschien heeft iemand een idee waarin we het moeten zoeken. Bij koude start loopt de motor onregelmatig en rijd schokkerig weg. Soms slaat de motor af. Starten doet hij wel goed. Tijdens het rijden heb je soms geen volledig vermogen en tijdens het rijden kan hij opeens heel schokkerig gaan rijden en geeft weinig tot geen vermogen. Na de motor uitgezet te hebben en weer te starten is het over en rijd de auto weer normaal. Totdat het weer gebeurt. Na een 2e herstart voel je dat de motor weer 'zoeft' tijdens het rijden en gaat het prima.

Bobine's en labasonde zijn minder dan jaar geleden vervangen. Wel is het zo dat de auto veel olie verbruikt het de afgelopen anderhalf jaar. Bovenstaande doet zich voor nadat de auto 2 weken ongeveer heeft stilgestaan. Onze auto wordt verder eigenlijk gebruikt voor kleine stukjes rijden wat natuurlijk sowieso al niet goed is. Kan het misschien zo zijn dat bovenstaande zich voordat omdat bougies vervuild zijn of geeft dit andere problemen ? Reacties zijn meer dan welkom, alvast enorm bedankt

John Errol

Geplaatst door John Errol (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pjotr9136 (0), 12 jaar geleden

Misschien beginnen met eens een flink eind te rijden, zodat de auto goed op temperatuur komt en alles lekker schoon brandt.
Als dat helpt: niet meer veel kleine stukjes rijden!
Als het niet helpt: uit laten lezen.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Uit laten lezen en de carterventilatie controleren. Meestal is het voldoende om de olievul dop los te draaien als de motor draait. Als je dan een hoog vacuum hebt dan heb je een kapot membraam, het systeem kan ook verstopt zitten waardoor je een hoog olie gebruik kunt krijgen. Als je veel korte stukken rijdt is het trouwens ook niet onverstandig om de carterventilatie te vervangen omdat die in de loop van de tijd behoorlijk vervuilt kan raken.

gr Martin

MartinBmw (0), 12 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn E30. Ook heel erg schokkerig met koud wegrijden als die warm werd was het iets beter maar ook niet 100%.
Toen heb ik op advies van een kennis alle vacuüm slangetjes vervangen. Deze moeten wel benzine bestendig zijn en gewoon zoveel mogelijk slangetjes vervangen. Dus ik weet niet of dat bij jou auto zo is maar misschien helpt het !

Mvgr,
Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.