BMW 5-Serie: foutmeldingen gloeibougie's en slecht stationair

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Beste mensen,

Van de week ging het motorlampje aan in het dashboard en de mededeling "erhöhte emissionen". De motor loopt dan stationair als ook rijdend niet meer fijn. Wil bijna uitgaan en bokt enorm. Het gekke is dat het even duurde, en na paar keer starten weer weg was. Dit ging zo een dag, goed...totdat weer t zelfde gebeurde. En weer een dag of twee niks aan de hand, en dan plotsklaps t zelfde euvel.

Gisteren laten uitlezen, en er werden de volgende storingen aangegeven: "glühkerze 3 - unterbrechung - komunikation" (storingcode 4232)
"glühkerze 4 - unterbrechung - komunikation" (storingcode4242)
"glühkerze 5 - unterbrechung - komunikation" (storingcode 4252)
"glühkerze 6 - unterbrechung - komunikation" (storingcode 4262)


Het lijkt me sterk dat 4 van de 6 gloeibougies het niet of slecht doen, want de motor start zonder problemen, binnen halve seconde. Mijns inziens zou dat anders zijn, mits deze alleen op gloeibougie 1 en 2 starten moest. Maar ok, men weet het immers nooit.

Verder viel mij op dat de uitlaat enorm zwart was, en aan de buitenkant v.d auto een behoorlijke brandstoflucht te ruiken is...alsof de verbranding niet helemaal plaatsvindt. Ik heb mijn auto vergeleken ( de uitlaat ) met een iedentieke. En bij degene is de uitlaat gewoon glimmend en geen brandstoflucht zoals bij mij.

Wat is jullie mening...waar het probleem te zoeken? In de gloeibougies?...of in de gloeibougies-aansturingapparaat?

Ikzelf denk aan het aansturingapparaat, omdat de het probleem zich de ene keer wel en de andere keer niet voordoet. Een gloeibougie zou, denk ik, altijd het probleem geven, en niet...dan-wel-dan-niet.

Graag hoor ik jullie mening of ervaring.

Groet Svaleras

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RSTUNING (0), 12 jaar geleden

Gloeikaarsen hebben daar niet veel mee te maken,(hebben wel als doel ook voor en na gloeien) maar ik zou eens gaan kijken
of je uitlaatcollector niet gescheurd is.
De melding emisie wijst op de kat die zijn werk niet doet volgens mij.
Ik zou daar eens mee beginnen.

svaleras (100), 12 jaar geleden

Hoi RS,

bedankt voor je tip. Echter is het uitlaatspruitsuk een paar maanden geleden vervangen, als je dat bedoelt. De kat weet ik nog niet, niet naar gekeken. Maar ga een blik werpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.