BMW 3-Serie: Auto schokt en houdt af en toe in

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 E46

Beste allemaal,

Ik heb sinds ongeveer 6 maanden een hele mooie 318 touring uit 2000. Deze auto is zeker van een grote liefhebber geweest want de auto zag er na 6 jaar en 110000 Km nog spatzuiver uit.
Na ongeveer 2 maanden viel het me op dat ik heel af en toe een schok voelde tijdens het rijden, dit gebeurde regelmatig als ik rond de 80 Km/h reed. Soms had ik er een maand lang geen last van en soms wat vaker, daarna gebeurde het ook nog wel eens tijdens het wachten voor een verkeerslicht dat de motor plots in toerental kelderde om vervolgens weer keurig stationair te gaan draaien.
Tijdens het rijden lijkt het wel of de motor extreem gesmoord wordt, het gevoel is dat je dan flink op de motor afremt zonder dat het toerental omhoog vliegt. De boordcomputer geeft dan ook aan dat het brandstofverbruik keldert.
Na een korte tijd ging het motorstoringslampje branden, na uitlezen gaf de dealer aan dat de lambdasonde kapot was en moest worden vervangen, het ging een korte periode hierna wel goed maar daarna kwam het probleem toch weer boven.
Vanmiddag reed ik weer rond de 80 Km/uur toen het plots ook veel langer aanhield, zodra ik de cruisecontrol aan zet hield de auto weer in. Zelf denk ik dat de lambdasonde een gevolgschade is en dat het probleem misschien ergens anders in zit. Er zijn geen lampjes gaan branden dus uitlezen bij de dealer heeft dan geen zin (toch?).
Hopelijk heeft iemand van jullie dit probleem al eens eerder gehad en kan die mij een advies geven.

Groeten van een verder zeer tevreden BMW rijder.

longdude6635

Geplaatst door longdude6635 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ST_hero (0), 16 jaar geleden

Ik zou hem toch uit laten lezen
heb hetzelfde gehad met mijn E46 was krukas positie sensor

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.