BMW 318I K6: Auto valt plots uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 4 E1, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 82

Hoi,

Sinds ik de auto heb valt de motor tijdens het rijden soms zomaar uit. De eerste verdachte was volgens een kenner de BDP sensor. Deze heb ik daarop gelijk vervangen echter zonder resultaat. Doordat ik de kabel van de gas positie sensor heb getrokken valt hij veel minder vaak uit en op hoge snelheden krijgt het blok soms een bok, alsof hij dan plots een cilinder overslaat. Voorheen viel hij ook gewoon op hogere snelheden uit.
Het komt echter nog geregeld voor dat hij op lagere snelheden uitvalt. Alle lampjes in het dashboard gaan dan meteen branden. Vaak kan ik hem gelijk weer starten. Echter die enkele keer dat dit voor een stoplicht gebeurd duurt het vaak 30 seconden voor hij vervolgens weer aan wil slaan. De startmotor gaat dan gewoon rond.
Met het koude weer van afgelopen start hij vrijwel meteen, als de motor koud is en ik rijd dan in de tweede versnelling slaat hij ook geregeld een cilinder over. het enige wat dan helpt is terugschakelen of een goede peut gas geven.
De vorige eigenaar heeft volgens mij "iets" gedaan met de boordcomputer want er zijn verschillende schroefjes uit het afdekkapje.

Waar zou ik de oplossing van het probleem kunnen zoeken?

Oonzen Ad

Geplaatst door Oonzen Ad (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1835) PRO, 8 jaar geleden

Hoe is de staat van onderhoud ?
Boordcomputer wat bedoel je daarmee ? Schermpje dat binnen in de auto zit of de computer zelf ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.