BMW X5: Automaat olie verversen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Hallo,

Ik wil bij een BMW X5 de automaatolie en het filter vervangen. Ik weet dat er longlife inzit, maar daar hoeven we het niet over te hebben. De auto heeft 250.000 gelopen. Ik kom niet wijs uit de informatie die ik tegenkom, dus vandaar een nieuwe post. Olie aftappen via het carter, carterpan eraf, filter vernieuwen, alles schoonmaken en de bak bijvullen via de vulplug aan de zijkant. Hoe peil ik de olie? Bij lopende motor of stil? En in welke versnelling en bij welke temperatuur moet de olie eruit komen lopen? Ik denk gezien het bouwjaar van de auto dat het een GM bak is.

M.v.g. Roel Verhoef

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Bak het liefst koud later leeglopen, filter vervangen, olie vullen tot het uit het vulgat loopt. motor starten en alle versnellingen een aantal keer inschakelen, bak olie op latern warmen tot 30 a 40 graden en vervolgens met draaiende motor de rest van de motor bijvullen.

gr Martin

RoelV (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi Martin,

Bedankt. Je bedoelt met 30-40 graden en met lopende motor de bakolie bijvullen tot hij overloopt? Dus laten lopen met de plug eruit?

Gr. Roel

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Het laatste beetje tijdens het draaien bijvullen, als de bak te warm wordt krijg je er niet genoeg olie in.
Ik draai de plug er tijdens het het schakelen en opwarmen van de bak altijd even met de hand dicht eenmaal op temperatuur de plug er weer uit en dan de rest bij draaiende motor bijvullen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.