BMW 3-Serie: Automaat slipt bij koud weer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320d 177pk

Goedemiddag,

Ik heb een bmw 320d automaat uit 2008 inmiddels 197000 km op de teller
Als het koud is, onder de 9 graden, dan slipt de automaat met koude motor. De automaat schakelt wel op naar de volgende versnellingen.
Als ik weg rij versnelt de auto niet met de toeren mee. Als ik eenmaal 50 rij en ik wil versnellen naar de 70, dan gaat het toerental naar 3000 toeren en de auto versnelt maar langzaam. Als je dan het gas loslaat, gaat het toerental naar stationair. Ook als hij in de manuele stand staat.
Ongeveer een kilometer van mijn huis moet ik onder een tunneltje door. De maximale snelheid is daar 60 kilometer. Op de cruisecontrole rij ik dan 60. Bij het naar beneden gaan in het tunneltje gaat het toerental naar stationair en bij het naar boven gaan gaat ie over de 3000 toeren heen. Allemaal in de 4e versnelling.

Als de motor wat warmer wordt, dan zakt het toerental bij gelijkblijvende snelheid. En als je daarna het gas intrapt, dan versnelt de auto wel met het toerental mee.

Inmiddels is de koppelomvormer vervangen en de megatronic ook. Daarnaast is vanwege een kapot tandwiel de versnellingsbak eronder weg geweest, maar volgens het revisiebedrijf is de bak brandschoon.

Zou het kunnen liggen aan de lock-up functie niet goed wordt aangestuurd. Dat de oliepomp te weinig druk levert om de lock-up in te schakelen?
Wellicht een sensor die niet de juiste informatie doorgeeft aan de lock-up?

Alvast bedankt.

bergsma320

Geplaatst door bergsma320 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 9 jaar geleden

Uitlezen van motor en bak lijkt me iets om mee te beginnen .

bergsma320 (0), 9 jaar geleden

Dat is gedaan, maar hij geeft geen storingen.

bergsma320 (0), 9 jaar geleden

En aangezien ze al de koppelomvormer en megatronic hebben vervangen zit ik niet te wachten dat ze nog meer gaan vervangen zonder dat het het probleem oplost.

fastfreek (0), 9 jaar geleden

http://www.powerflush.nl/ Gery Slot eens bellen , heeft een hoop ervaring met problemen ook met BMW

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Automaat ook uitgelezen?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.