BMW 5-Serie: Automaatbak en motor in de war 520I '91

Bouwjaar: 1991

Wie kan mij verder helpen, ik heb een probleem met mijn '91 BMW 520I waar ik helemaal simpel van word. Ik verontschuldig mij alvast voor mijn onwetendheid, ik ben redelijk technisch wat auto's aangaat maar mijn beamer stelt me gewoon compleet voor een raadsel

De symptomen, het display onderaan in het midden van je cockpit voor de stand van de automaat werkt grotendeels niet, je ziet dan alleen loze tekentjes die nergens op slaan (of een gebrekkige standaanduiding misschien), ondanks de gebrekkige aanduiding werken de motor en automaatbak op zo'n moment goed. Af en toe geeft dit display ook wel eens correct de stand aan (bijvoorbeeld ED), maar dat is dus de uitzondering, de auto werkt op zo'n moment trouwens ook goed.
Update: Over het probleem met het display heb ik inmiddels een tip gekregen, het schijnt aan een los contact te liggen op de achterzijde, dus daar ga ik zowiezo mee aan de slag.

Terug naar het hoofdprobleem, Regelmatig verschijnt op het display ook een tandwieltje, en dan schakelt de automaatbak zich in de derde versnelling zonder daarvan te herstellen (limp mode). Daarnaast is het motormanagement soms van slag, dan ploft de motor en loopt hij slecht. Kortom, mijn systeem lijkt nogal in de war te zijn, maar het wordt door iets veroorzaakt dat niet continu is, het probleem doet zich immers in verschillende vormen en volgorden voor, en soms werkt het systeem wel goed.
Aanvulling, na de auto 2 dagen niet gebruikt te hebben was mijn accu vanochtend schoon leeg, hij kon zelfs niet van de centrale vergrendeling (heb de accu bijgeladen via de aansluiting van de kofferbakverlichting, en toen ging hij weer open). De accu is nog vrij nieuw en onlangs doorgemeten, hij werkt 100%.

Volgens de diagnose van een garage zit er ergens een kortsluiting naar de massa, en zelf heb ik een idee dat dat misschien een beschadigde sensor oid kan zijn. Maar, welke dit dan moet zijn zou ik niet weten. Ik heb de auto/computer laten resetten maar dat mocht niet baten, verder heeft de garage nog wat dingen uitgeprobeerd die met name met groot onderhoud te maken hadden maar dit koste alleen maar geld zonder het probleem op te lossen, vandaar nu maar mijn oproep.

Wie heeft hier ervaring mee, of dezelfde problemen gehad?
Ieder idee of tip is welkom, ik ben erg benieuwd naar jullie mening, alvast bedankt!

scientizt

Geplaatst door scientizt (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

1.Bobine[s]defect
2.DME of bekabeling er na toe niet goed
3.Bakaansturingskast niet goed
kijk ook of de beide laatste niet vol water zijn gelopen en dat de afwatering goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.