BMW 5-Serie: Automaatbak zonder Olie gereden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525 D

hallo mensen,

heb sinds gisteren 1-6-2010 een bmw 525D uit 2001 gekocht (had schade). na een paar keer kick down en hard optrekken krijg ik een melding : getriebenotprogamm???? de koelleiding van de bakolie is los geschoten en al het olie (hoeveel liter weet ik niet) eruit gespoten. ben onge paar kilometer doorgereden (5km) totdat die niet meer vooruit ging en wel toeren maakte. ben bang dat ik een nieuwe bak moet kopen meteen eerste dag. zou het kunnen zijn dat ik de olie erin gooi dat hij het perfect doet.

kan het zijn dat de bak word beveiligd door de nood. dat er niets gebeurd omdat het noodstand springt??

wat kan ik nog gaan proberen om de bak te redden??

alvast bedankt voor jullie reactie en adviezen.ferhat

ferhat66

Geplaatst door ferhat66 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Ja, wat denk je nu zelf.
Een poging kun je altijd wagen om de bak juist af te vullen. Wel bijvullen nadat je e.e.a. gerepareerd heb aan leidingen. Doet hij het weer, heb je geluk. Anders wordt het even doorbijten en een ruilbak plaatsen. Dat wordt dan een dure les. Ga niet zelf bijvullen, maar laat dat doen. Alles zal wel kurkdroog staan en het is niet zomaar wat bijvullen.
Bak is niet voor niets in noodloop gesprongen. Als jij dan merkt dat er olie wegloopt en je blijft stug doorrijden, wat wil je dan dat er gebeurd ?

ferhat66 (0), 13 jaar geleden

dat ga ik cker proberen maar ik kwam er later achter dat er olie wegliep vandaar dat ik nog doorgereden ben.

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Klinkt al anders dan je eerste bericht. Daarin had ik begrepen dat je na het zien van de lekkage gewoon bent blijven doorrijden. In ieder geval succes gewenst en laat de uitkomst even weten.

ferhat66 (0), 13 jaar geleden

staat nu bij de garage en krijg er vanmiddag wat van te horen. ik laat het wel weten en weet er iemand toevallig ergens een GM bak liggen voor een 525D uit 2001??

Marcel D (0), 13 jaar geleden

Hierbij wel een gratis tip:

Als hij nu toch bij de garage staat, laat hem eens helemaal uitlezen. Kost een euro of 50 waarschijnlijk, maar je krijgt direct een algemene indruk van de staat. Ook gezien je posting over het niet werkende 16:9 scherm.

ferhat66 (0), 13 jaar geleden

Olie erin gedaan en doet het maar echter kreeg ik te horen dat de intercooler kapot gegaan is. het is ontstaan door de druk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.