BMW 5-Serie: zekeringen of relais van verlichting e 39

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo,

Mijn rechter mist achterlicht werkt niet meer, ik heb het lampje vervangen zonder resultaat. Toen ben ik gaan meten en kwam tot de ontdekking dat er maar 1,5 volt spanning op de stekker staat. Het linker mistachterlicht werkt wel en krijgt 12 volt.

Ik heb geprobeerd om de plus van links door te lussen, wederom zonder resultaat.

Wie kan mij vertellen waar ik zekeringen of een relais kan vinden voor de verlichting want deze zitten niet achterin.


mvg

Wes

wesleyw1984

Geplaatst door wesleyw1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=wesleyw1984]Ik heb geprobeerd om de plus van links door te lussen, wederom zonder resultaat.[/quote]
dus ervan uitgaande dat je wel een goede plus hebt gehad.... is je massa wel goed?

wesleyw1984 (0), 13 jaar geleden

Hallo maarten,

De module waarin het mistachterlicht zit heeft een gezamelijke massa, de andere verlichting werkt wel gewoon. Dus ik neem aan dat de massa in orde is.

mvg

Wes

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Word allemaal aangestuurd door de LCM en je kunt niet zondermeer een draad doorlussen naar de andere kant. Heeft de rechter mistlamp het wel ooit gedaan?
Er zitten geen apart zekeringen in voor de lampen zelf. Alleen voor de LCM

gr Martin

wesleyw1984 (0), 13 jaar geleden

Hallo Martin,

De rechter lamp moet gewerkt hebben want deze melding was er eerst niet. ik heb hem vandaag aangesloten via links en hij ging branden maar de melding bleef. Wat is de lcm en waar kan ik die vinden?

mvg

Wes

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

De LCM is de Light Controle Module en regelt alle verlichting. Heb je de juiste lamp erin gedaan? Heb je toen de melding kwam een andere lamp achter vervangen? Het hele licht systeem is niet meer zoals bij oudere auto's, het wordt allemaal electronisch aangestuurd en daarom kun je niet zonder meer een draad doortrekken naar een andere lamp. Waar de LCM zit weet ik zo niet uit mijn hoofd.

Wat je kunt doen is kijken over er vanaf de lamp geen slecht verbinding zit. Zoals een geoxideerd contact of een ingebrand contact. Kijk ook of de achterlichten allemaal wel branden en daar wel allemaal de juiste lampen inzitten.

gr Martin

wesleyw1984 (0), 13 jaar geleden

Hey martin,

Even voor alle duidelijkheid ik heb de lamp even op spanning gezet, ik heb hem niet permanent doorgelust. Ik hou niet van pruts werk aan mijn wagen. Verder zijn het allemaal dezelfde lampen, alle andere werken alleen dat mist licht niet. Moet ik die lcm vervangen, of kan ik die repareren als blijkt dat die stuk is?


mvg

Wes

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

De LCM is een computer en die kan kapot gaan door spanningen te zetten op een manier die niet zo bedoelt is daar valt even onder spanning zetten ook onder. Net als met een proeflampje meten ipv een goed led spanning zoeker. De LCM kan inderdaad kapot zijn maar er kan ook heel goed iets anders aan de hand zijn. BV een kortsluiting of een slechte massa ergens. Ik zou eerst dat soort dingen proberen uit te sluiten. Een LCM is meestal ook niet zonder meer zomaar te vervangen.

gr Martin

Driver21 (0), 13 jaar geleden

heb je toevallig een touring?? kijk dan is bij de draadbundel in je achterklepscharnier...na een tijdje worden je draden daar hard en breken ze
wat je ook kan doen is kijken of je LCM uitzend maar dan moet je wel over schema's bezitten

wesleyw1984 (0), 12 jaar geleden

ik heb de auto ingeruild zonder het probleem verholpen te hebben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.