BMW 5-Serie: automaat hard terug schakelen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: m57tu

Bmw vrienden, zoals belooft kom ik terug op het topic van vorig jaar over hard terug schakelen van 2 naar 1.
een maand geleden heb ik de automaat olie + filter laten verversen en de software laten herprogrammeren, maar het harde terug schakelen van 2 naar 1 was niet volledig weg. Ik heb nu twee vrijdagen ver in duitsland moeten zijn maar na de eerste rit schakelde hij nog steeds hard, bij de tweede rit begon hij zacht te schakelen en nu voel je hem gewoon niet meer naar eerste schakelen dus de bak is nu perfect maar hoe verklaar je dit verschijnsel komt het door de olie verversing of de software update????
Iemand hier ervaring mee? Graag wat reacties.
BMW grtz.

edje525da04

Geplaatst door edje525da04 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ook bakken hebben software die zelf-lerend is.

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Adapteren noemen ze dat, officieel als een bak nieuwe software heeft gekregen moet er een adaptierit worden uitgevoerd door de dealer, word vaak niet gedaan omdat dit nogal omslachtig is es dus veel tijd kost en daardoor stijgt de rekening wat jij als klant dan weer niet fijn vind ;-)

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Dan mogen ze dat er wel even bij vertellen,want ik zou als klant gelijk rechtsomkeert maken als blijkt dat ik een bak geld uitgegeven heb en dan nog met een bak zit die niet goed schakelt.
Dus van dat verhaal geloof ik gewoon niets.
Een automatische bak schakelt gewoon goed of niet.
Heeft niks met adaptieve waarde te maken,anders kwam half nederland (tenminste degen die bmw rijden) terug met de bmw bij de garage vanwege schakel gedrag.
Waarschijnlijk is de vervuiling in de bak opgelost waardoor die nu beter schakelt.

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat jij wilt, heb dagelijks te maken met dit soort auto's dus zal er wel niks vanaf weten.

edje525da04 (0), 13 jaar geleden

BMW vrienden,
de verbetering is pas na +/- 2500 km gekomen dat is dus vrij laat vind ik, de ritjes naar duitsland waren dik 1000 km per dag en heb dan ook eens goed gas kunnen geven. Maar ik ben allang blij dat de bak nu weer perfect schakelt. Al bij al vindt ik dit toch een raar verschijnsel.
Bedankt alvast voor de reacties.
BMW grtz

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

2500 km zou wel erg lang zijn voor een adaptierit, deze zou normaal gesproken een 30-45 minuten duren dus jouw probleem heeft een andere oorzaak gehad maar gelukkig is je probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.