BMW 3-Serie: Backfire BMW E36 '94

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn coupè, die backfired weleens, dit vooral inde 2e,3e, versnelling. Als ik de auto na het optrekken laat uitrollen, en dan een beetje met het gas speel, dan hoor je een soort knal, zo nu en dan. Maar toch regelmatig,, geen oorverdovende knal met een hoop zwarte rook, maar toch duidelijk een lichte knal,,:P

Is dit nou goed voor mijn BMWtje? Ik vind het geluidje noch leuk ook, maar wil toch weten of er iets mis is, de auto heeft 220'DKM gedraaid.

Waar het dus even omdraait is, is het slecht voor de motor?

Voor de duidelijkheid, ik heb een sportuitlaat van NES SPORT, zegt misschien niemand wat hoor, maar na dat deze eronder hangt begin het me op te vallen.

De keuring komt eraan, dus misschien geef ik het even mee.


Wie O Wie?

Mvg Jelle

jellebmw

Geplaatst door jellebmw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat is geen backfire,een backfire is een verbranding op een verkeerd tijdstip waardoor je een knal krijgt onder je motorkap in je inlaattraject,wat jij nu hebt is dat er onverbrand benzinemengsel je uitlaat ingaat en opeens verbrand waardoor je een knal in je uitlaat krijgt,komt wel vaker voor bij het veranderen van je uitlaat systeem,is op zich geen ramp alleen als je een oude uitlaat hebt kan die spontaan openknallen,

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De knal die je omschrijft ken ik wel, kan ook geen kwaad, het zal hij wel niet doen als je je gewoon laat uitrollen zonder daarbij aan het gas te komen ?

Zeker met een ander uitlaatsysteem / openfilter / chip gebeurt dat sneller..

jellebmw (0), 13 jaar geleden

Ben in ieder geval blij dat het niet schadelijk ik:)

Heb ik nu ook meteen geleerd dat het dus geen backfire is,:P dank, daarvoor

Maar als de knal dus niet erg is, en ik het ook noch wel leuk vind wanneer de auto het doet, kan je er dan ook voor zorgen dat hij het meer doet:P. Je hoort weleens auto's rijden die constant knallen, miss voor de lol wel eens leuk.

Mvg Jelle

Weer snelle reacties trouwens:D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.