BMW 7 Serie 735iA: Bak schakelt vreemd als deze warm wordt

Bouwjaar: 1985

Hallo,

het volgende probleem doet zich voor met mijn automaatbak.
Als de auto koud is schakelt deze perfect en is er niks mis, als ik het gas los laat zet de bak hem in de vrij, en zakt hij keurig terug naar 1000 toeren, en daarna langzaam verder terug naar de 700. Niks mis mee.

Als de motor warm is, en je laat dan het gas een beetje los, dan schakelt de bak direct terug. Als je je voet helemaal van het gas haalt schakelt de bak terug, dan weer in de vrij, dan weer in een verscnelling, dan weer in de vrij, enz enz. Dit blijft zo totdat je ongeveer 30 to 40 km/h rijdt, daar schakelt de bak wel weer goed.

Een andere bijkomstigheid is dat ik mijn laatste versnelling mis, deze werd nogwel gepakt als de motor koud was, en als deze warm werd dan niet meer.
Inmiddels heb ik het filter in de bak en de olie vervangen, alleen nu pakt hij de laatste versnelling helemaal niet meer.

Iemand een idee waar dit van kan komen? De auto lekt ook wat olie, ik ben er alleen nog niet achter of dit van de motor komt, of vanuit de bak.

Alvast bedankt voor de reacties

Groet Johan.

Johanf

Geplaatst door Johanf (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Johanf (0), 18 jaar geleden

Sinds vanmorgen 23-09 schakelt de bak nog beroerder, de 4e versnelling wordt pas aangesproken bij 90-100 km en niet bij 60 wat gebruikelijk is.

Johnny5752 (0), 18 jaar geleden

Hmm, hoeveel kilometers heeft de bak gemaakt? De meeste automaatbakken moeten afhankelijk van het gebruik tussen 200.000 en 300.000 km gewoon gereviseerd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.