BMW 5-Serie: Benzine in de olie!!??

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cilinder

Hallo, we zijn bezig met een 520 E-12 uit 1976. Nou laat ik de olie eraf lopen omdat we dachten dat er water in zat. De olie was grijs, maar zo te ruiken was het geen water maar benzine.
Het enige wat we kunnen bedenken is de brandstofpomp. Alleen bij het verwijderen van de brandstofpomp zagen we niets en konden we ook geen aanwijzing vinden dat het hier weg zou komen. Heeft iemand dit al eens meer gehad? Of weet iemand waar het aan kan liggen?

Met vriendelijke groet,
Frans

Fransbrw

Geplaatst door Fransbrw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

grijs is water benzine verkleurt de olie niet (verdunt wel)maar als je benzine ruikt?? is het een klein mecanische pomp die op de kop zit, dan zou het membraam lek kunnen zijn
succes jan

Fransbrw (0), 14 jaar geleden

Nou wij dachten dus ook aan water, alleen de geur van benzine is heel sterk. En de mechanische pomp heb ik er af gehad maar kan dan niets zien of ruiken dat het daar lekt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hoeft helemaal niks aan de hand te zijn, als het oliepeil niet gestegen is, maar enkel naar benzine ruikt!

Denk ook aan de km stand van de auto en wellicht heeft hij een beurt nodig en zit de olie er al ( te ) lang in.

Gewoon vernieuwen met filter en afwachten.

Gr Stefan

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft deze nog 2 carburateurs?

Fransbrw (0), 14 jaar geleden

Nou het geval wil dat we 3 jaar geleden de olie al hebben vervangen. De auto heeft daarna weer stil gestaan en sinds kort weer tijd en zin om er mee bezig te gaan. olie pijl werd ook hoger. Auto heeft nadat de olie ververst is geen 50 kilometer gereden. Dit omdat hij nog steeds geschorst en niet klaar was.
Auto heeft inderdaad 2 carburateurs

Grtz Frans

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Controleer de carburateurs dan maar eens, als deze na blijven lopen dan lopen de cilinders ( gedeeltelijk ) vol en verdwijnt de benzine uiteindelijk in het carter.

Gr Stefan

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb zelf in die jaren bij BMW gewerkt en ken ze dus (nog) een beetje. Dat zijn geen makkelijke carburators. Het wilde nog wel eens gebeuren dat er 1 overliep en daardoor de benzine via de inlaat langs de zuigers in het carter liep. Ook bij vaak korte stukjes rijden gebeurde dit. De autm.choke was/is erg rijk afgesteld bij deze.
Heeft deze ook nog een vacuum gestuurd T-stuk (verdeelstuk) in de benzineaanvoerslangen tussen de carburators? Meen mij te herinneren dat hier ook de retourleiding aan zat maar weet dit niet meer zeker.

Fransbrw (0), 14 jaar geleden

Hij heeft inderdaad nog een verdeelstuk ertussen zitten. Ik ga het eens even proberen om de carb`s los te halen. Zou inderdaad maar zo kunnen dat ze door blijven lekken. Hij heeft ook heel lang stil gestaan. Alleen de olie is wel grijs en na mijn weten kan dat toch alleen door water komen? Of zullen we misschien 2 problemen hebben? Lekke koppakking en doorlopende carb`s :( Nou ik ga het eens even proberen. Jullie horen weer snel. Bedankt voor jullie medewerking alvast.
Grtz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Vergeet niet dat de auto al 3 jaar stilstaat en er in de tijd maar 50 km is gereden..

Zou gewoon de olie verversen en de carburateurs controleren..

Een goede ( Forté ) reiniger in de tank gooien en even afwacten.

Gr Stefan

Fransbrw (0), 14 jaar geleden

In de laatste jaren is de auto met regelmaat verplaatst, maar nooit echt warm gereden. Er zijn toen ook al 3 busjes Forte reiniger ingegaan. Zou het mogelijk zijn dat als we er nou gewoon mee gaan rijden de carb`s weer los komen of zouden ze er toch af gehaald moeten worden?
Grtz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Om ze eraf te halen en eventueel te controleren / reinigen zou geen kwaad kunnen..

Maar je zou eens een flink stuk ermee moeten rijden, dat starten en 5 meter verder weer stopzetten icm met jaren stil staan doet hem natuurlijk geen goed en krijg je allerlei van dat soort fratsen.

Wel zorgen dat er frisse olie inzit..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.