BMW 5-Serie: bij rustig rijden slipt de automaatbak e39

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20 i

hallo.
by rustig ryden voel en zie je dat het toerental oploopt, maar de auto weinig in snelheid oploopt.
als hij goed warm is, is het minder.
zou dit alleen te maken hebben met de olie en filter vernieuwen?
is dit makkelijk zelf te doen?
wagen heeft nu 226500 gedraaid.
heb hem pas een maand.
weet niks van historie.


vr.gr.michel

mich68

Geplaatst door mich68 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

ik zou eens beginnen met het peilen van de olie, kijken of er voldoende in zit.

fbbmw (0), 11 jaar geleden

Als het een automaat is kun je de olie niet peilen (sealed for live). Je moet de groene kap aan de onderkant van de bak verwijderen en dan de grote inbus eruit. Dan loopt er als het goed is olie uit, die helder van kleur moet zijn, zeker niet donkerbruin of zwart. De BMW automaat gebruikt speciale olie (dure!) en die kun je officieel alleen bij BMW kopen. Er is een duitse leverancier waar je 20 liter kunt kopen (www.motor-oel-guenstig.de) die je zeker nodig hebt als je het filter wisselt. Bestel gelijk twee filters en pakkingen als je dit wil proberen en vervang de olie na 1000km nog een keer. Om de bak te vullen gebruik je hetzelde gat waar de grote inbus inzit en een speciale spuit. Vullen tot het er weer uitloopt, motor starten en kijken of de bak al pakt, zoniet bijvullen en net zolang doorgaan tot alles weer normaal werkt. Geen snelle klus maar het alternatief is een bakrevisie.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Oliepeil is gewoon te meten, je moet alleen wel de juiste procedure weten en als je er niet veel vanaf weet zou ik het door een specialist laten doen. De hier beschreven werkwijze klopt in ieder geval niet. Bij een filter wissel (dus niet spoelen) vervang je meestal tussen de 5.5 en 6.5 Liter aan olie, totaal zit er tussen de 9 en 13 liter olie in een automaat afhankelijk van het type bak, als je niet 100% zeker bent dat je goede olie kunt krijgen (En dan niet uitgaande van verkeerde adviezen op diverse websites (OOK van olie leveranciers)) zou je gewoon olie moeten regelen via de dealer.

gr Martin

Peter635csi (0), 11 jaar geleden

www.automaat-spoelen.nl Vergeet je versnellingsbak niet te resetten alsje het ververst hebt. Kunnen ze bij dit bedrijf ook. Maar ik zou hem eerst even laten uitlezen, want als er wat kapot is los je dat niet op met olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.